Ford va prezenta la Paris conceptul viitorului Focus ST

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 25.08.2010
Ford a anunţat că va dezvălui la Salonul Auto de la Paris conceptul unui model de performanţă bazat pe Focus. Exponatul va anticipa viitoarea generaţie Focus ST.

Esential

250 de cai putere ar urma să ofere motorul cu patru cilindri instalat pe conceptul viitorului Focus ST.

Ford încearcă să mai aline suferinţa fanilor care au apreciat Focus ST, cu un concept pregătit pentru Salonul Auto de la Paris. Aşadar, în această toamnă, vom asista la premiera unui prototip bazat pe noua generaţie Focus, care probabil va anticipa noua linie de performanţă a constructorului din Detroit.

Potrivit oficialilor Ford, este vorba despre un incitant model de performanţă, capabil să anticipeze liniile de design ale viitorului Focus ST. Conceptul va fi animat de un motor cu patru cilindri, supraalimentat, capabil să livreze un total de 250 de cai putere punţii faţă.

Informaţiile apărute astăzi confirmă declaraţia făcută de oficialul Derrick Kuzak, la începutul acestui an. Kuzak a declarat atunci că va exista un model de performanţă de talie globală, bazat pe Focus. "Compactul va fi propulsat de cea mai nouă tehnologie Ecoboost şi va fi o maşină incitantă, atât la nivel mecanic cât şi la nivel estetic", a încheiat Kuzak.

Alături de conceptul viitorului ST, Ford va expune la standul său de la Paris versiunea de serie finală a noii generaţii Focus, în variantele hatchback şi break.

În aceste condiţii, ne putem aştepta ca lansarea pe piaţa europeană să se producă chiar la începutul lui 2011.

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru