Ford vrea sa dezvolte modele noi fara sa colaboreze cu Mazda

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 04.12.2009
Ford si-a anuntat intentia de a renunta la colaborarea pe care o are cu Mazda. Constructorul american prefera sa dezvolte modele noi singur, cu cat mai putin ajutor din exterior cu putinta.

Dupa cateva decenii de colabrare intre cei de la Ford si japonezii de la Mazda, americanii doresc sa lucreze singuri. Cu toate acestea, cei de la Ford nu exclud colaborarea dintre cele doua companii, ci doar vor sa reduca drastic masura in care se bazeaza pe japonezii de la Mazda pentru dezvoltarea platformelor si motoarelor.

In incercarea de a obtine lichiditati, Ford a vandut 22% din actiunile pe care le detinea in cadrul companiei Mazda. Niponii se vor stradui sa vanda actiuni pentru a strange aproape 1.1 miliarde de dolari, bani care vor fi utilizati pentru dezvoltarea noilor modele. Cei de la Mazda ar putea avea probleme cu dezvoltarea modelelor din cauza pierderii parteneriatului de dezvoltare pe care il aveau cu cei de la Ford.

Noua strategie a celor de la Ford este de a dezvolta modele si platforme globale, costurile de dezvoltare ale acestor modele urmand sa fie mai scazute. Primul exemplu de model global de la Ford ar fi noua generatie Fiesta. Intamplator sau nu, aceasta imparte platforma cu Mazda 2, dar este dezvoltata suplimentar de catre Ford Europe.

Ford Focus imparte elementele mecanice cu Mazda3, iar Ford Fusion este bazat pe platforma lui Mazda6. Pana in 2012, Ford vrea sa vanda 1 milion de unitati Fiesta pe an.

Via | Bloomberg

Comentarii (4)

  • Mircea
    mica eroare
    Ford Mondeo pe platforma Mazda6, nu? Nu Ford Fusion.
    1 2
  • nu e nici o eroare
    Nu este nici o eroare. Este vorba despre modelul American a lui Ford Fusion.
    4 1
  • si Mondeo si Fusion sunt facute pe platforma de mazda 6, dar e impropriu spus de mazda 6 pentru ca platofrma nu e a lor e a celor de la ford, doar ca mazda a fost lasata sa lanseza modelul mazda 6 mai devreme si de aceea putem cred ca platforma a fost dezvoltata de mazda...
    5 1
  • bravo !
    Pentru Mazda cel putin este o veste buna ... Pana acum de toate "colaborarile" lui Ford s-a ales praful : Rover, Jaguar, Volvo. Bine ca n-au cumparat si Mazda sa-i nenoroceasca si pe astia.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru