FOTO EXCLUSIV* : Audi testează noul R8 GT Spyder

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 19.05.2011
Nemţii de la Audi testează versiunea Spyder a lui R8 GT. Iată primele poze cu prototipul, prezentate de Automarket în exclusivitate pentru România.

În urmă cu aproape un an, cei de la Audi ne prezentau R8 GT, o versiune mai puternică şi mai uşoară a lui R8 V10. Până de curând, modelul era disponibil doar în versiune Coupe, aşa că nemţii au decis să facă şi o decapotabilă. Modelul a fost deja confirmat pentru producţie, iar prototipul are un aspect care sugerează că este gata de producţie. Pentru moment, singurul element estetic care nu corespunde este bara de protecţie, care va fi schimbată pentru versiunea de serie.

Versiunea GT a lui Audi R8 V10 este cu aproape 100 de kilograme mai uşoară decât standardul, aşa că Spyder-ul se va încadra cu brio în această marjă, cu tot cu ramforsările aferente. La fel ca în cazul lui Audi R8 GT V10 Coupe, constructorul din Ingostadt va fabrica doar 333 de unităţi ale acestui model, pentru a-i asigura exclusivitatea. Audi R8 GT V10 Coupe cântăreşte 1.525 kilograme, iar timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h a fost redus la 3.6 secunde.

Audi R8 5.2 V10 quattro are o masă de 1.795 kilograme în versiunea cu transmisie manuală. Modelul este echipat cu un propulsor de 5.204 centimetri cubi, cu zece cilindri în V, care dezvoltă 525 CP la 8.000 rpm şi oferă un cuplu motor maxim de 530 Nm la 6.500 rpm.

Viteza maximă a acestui model este de 315 km/h, iar accelerarea de la 0 la 100 km/h este realizată în 3.9 secunde. Versiunea Spyder are nevoie de 4.1 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h şi poate atinge o viteză maximă de 313 km/h. De asemenea, decapotabila cântăreşte 1.720 kilograme, cu 25 mai mult faţă de versiunea Coupe.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru