FOTO EXCLUSIV* : Audi testează noul RS3 pe Nurburgring

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 23.06.2010
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, primele imagini spion cu noul Audi RS3 în timpul testelor de pe Nurburgring.

Inginerii Audi testează noul RS3 pe circuitul Nurburgring. Pe lângă motorul TFSI cu cinci cilindri în linie care dezvolta 335 CP şi 450 Nm, modelul beneficiază de un eleron spate reglabil şi alte elemente tehnice menite să îi crească performanţele. Unitatea TFSI de 2.5 litri este cuplată fie unei transmisii manuale cu şase trepte, fie unei cutii de viteze S-Tronic cu dublu-ambreiaj. La fel ca în cazul fratelui TT-RS cu care împarte platforma, modelul va beneficia de un sistem de tracţiune integrală permanentă quattro, care împarte cuplul motor disponibil între punţile faţă şi spate în proporţie de 40 la 60.

La nivel estetic, modelul prezintă o gardă la sol redusă şi un eleron spate reglabil. Jantele din aliaj vopsite în negru ascund un sistem de frânare performant, iar cele evacuarea dublă a acestui model reafirmă caracterul sport al lui RS3. Eleronul acestui model este montat pe plafon, deasupra lunetei. În timpul testelor, acesta s-a lăsat pe spate, dar acest lucru poate să însemne fie că modelul are un eleron auto-reglabil, fie că acesta s-a desfăcut în timpul mersului la viteze ridicate.

Noul Audi A3 va debuta în cel de-al treilea trimestru al anului viitor, iar RS3 va fi cel mai puternic reprezentat al gamei de modele compacte din Ingolstadt. Până în acest moment, modelul a mai fost surprins la teste pe Nurburgring, dar această sesiune de teste reprezintă primul test cu noua caroserie, celelalte teste fiind realizate cu o caroserie de S3.

Diferenţa dintre cele două modele este reprezentată de ecartamentul mărit şi de bosajele aripilor umflate pe care le prezintă RS3.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (3)

  • So AUDI-ish!
    New kid on the block!!
    Let the war begin!
    8 3
  • Pacat ca nu mai este smecheria in romanica cu specula ca ar fi meritat un exemplar. Abia astept tuneri adevarati ce scot din motaru asta!
    Intrebare pentru expertii (posesori de logan si alte agregate de exceptie) : Nu este cam multa putere pentru 4x4??
    4 7
  • intreb
    am remarcat doua lucruri care ma pun un pic pe ganduri
    1 pe grila fata scrie s3
    2 masina din poze are rollcage
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru