FOTO EXCLUSIV*: Imagini noi cu viitorul BMW Seria 1 hatchback

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 27.07.2010
Inginerii BMW au fost surprinşi în timp ce testau viitorul Seria 1 în versiunea cu cinci uşi. Modelul este aşteptat să debuteze în cea de-a doua jumătate a anului viitor.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat imagini cu prototipul viitoarei generaţii a lui BMW Seria 1 hatchback. Exemplarul din imagini este în versiunea cu cinci uşi şi a fost surprins în timp ce inginerii BMW testau perechea motor/transmisie şi şasiul noului model. Această versiune de caroserie prezintă acelaşi design cu care defilează şi versiunea cu trei uşi a lui Seria 1 hatback şi va beneficia şi ea de noile motorizări pe care le pregătesc cei de la BMW.

Unele voci anunţă implementarea unui motor turbo bazat pe N54 şi echipat cu o turbină twin-scroll. Unitatea respectivă ar trebui să ofere un răspuns la acceleraţie mai bun decât un propulsor twin-turbo şi performanţe la un nivel cel puţin egal. Pe de altă parte, există zvonuri care anunţă dezvoltarea unui motor otto cu patru cilindri care ar fi supraalimentat cu trei turbine. Pentru moment, nu există informaţii clare despre cea de-a doua motorizare menţionată mai sus.

În urmă cu ceva vreme, exista un zvon care anunţa o motorizare diesel din "ograda" BMW care ar fi trebuit să fie supraalimentată cu trei turbine. La vremea aceea, se vorbea de un motor cu şase cilindri în linie care ar fi trebuit să echipeze versiunea 3.0 diesel a lui X5 şi X6.

Între timp, zvonurile respective nu s-au materializat, semn că BMW ar putea să rămână la un propulsor cu şase cilindri supraalimentat cu una sau două turbine în defavoarea unei soluţii inovatoare cu patru cilindri şi trei turbocompresoare. La nivel estetic, prototipul prezintă linii similare cu noile creaţii BMW, în special în zona grilei faţă şi a părţii frontale.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (3)

  • iar BAZACONIA asta de masina, care e o caruta de bani.
    1 3
  • ...sunt convins ca va arata la fel de bine ca cel vechi....poate chiar mai mai bine...dar...nu mai bine ca lexus ct 200h...
    1 3
  • Dimensiuni
    La prima vedere pare cat un seria 3 de mare... Cat despre comparatii, nu cred ca putem compara acest model cu un model deja lansat, modelul de fata fiind inca in teste. Cu siguranta va arata demential in versiunea coupe motor 3.5i M-package
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru