FOTO EXCLUSIV* : Mercedes testează noul S-Klasse

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 11.02.2011
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, primele imagini spion ale viitorului Mercedes-Benz S-Klasse.

Fotografii de la Carpix au surprins prototipul viitorului S-Klasse W222. Modelul era pus la încercare de inginerii companiei germane la o temperatură de -30 grade celsius. În comparaţie cu actualul W221, prototipul din imagini prezintă blocuri optice de dimensiuni mai mici, echipate doar cu LED-uri. Versiunile mai puţin dotate ar putea fi echipate ”doar” cu un sistem bi-xenon. De asemenea, grila faţă are o poziţie aproape verticală, dar nu la fel de pronunţată cum este la F700 Concept.

Potrivit primelor informaţii, cei de la Mercedes-Benz nu vor reuşi să reducă prea mult masa acestui model, dar consumul de carburant va scădea dramatic. Secretul stă în spatele gamei de motorizări, care va primi un downsizing semnificativ, alături de un sistem hibrid în cazul a trei versiuni. Astfel, S-Klasse va fi oferit în versiunea mild hybrid, full hybrid şi hibrid plug-in. Ultimul dintre acestea va putea fi încarcat şi de la priza de curent alternativ şi va oferi cele mai reduse emisii din gamă, în timp ce primul va avea un sistem hibrid care asistă motorul cu combustie internă.

Contrar aparenţelor, versiunea de producţie a acestui model nu va debuta în 2011.

Toate informaţiile sugerează un debut în decursul anului 2012. Ne aşteptăm să mai vedem acest prototip în următoarele luni în diverse forme. Grosimea camuflajului va scădea treptat, iar modelul ar trebui să ajungă şi pe Nurburgring pentru o serie de reglaje şi verificări.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (14)

  • The best or nothing
    wow incredibil ! noul S-Class !!! ma apuca un fior cand il vad
    15 2
  • Bentley
    Cu credinta inainte :)
    Asteptam ceva spectaculos... cat de cat ... :)
    6 2
  • fara indoiala!
    va fi ceva spectaculos!
    8 0
  • @FANII AUDI
    UITE va zic un lucru , .
    Masina asta cand o sa apara o sa se stinga lumina in INGOLSTADT pe vreo cativa ani .
    Mercedes-Benz S-class NICIODATA nu a pierdut POZITIA de LIDERUL mondial al luxului.
    Pot sa precizez pana la Moarte ca Nimeni niciodata nu va bate aceasta Marca SUBLIMA ,
    Da BMW reuseste sa produca masina mai sportiva cu performante mai bune pentru tineret , dar un Businessman adevarat dupa 45-50 de ani la SIGUR nu va cobori din S-class ,pentru ca isi MERITA banii .
    M3 sau X6,X5 sau 550i F10 sau Z4 la moment tin segmentul.
    S-class nu va cadea niciodata de sus e ceva aparte unde nimeni nu il poate DETRONA.
    Vom iubi aceste doua marci ca ele AU CU CE.
    Si nu ataca sub centura , dar joaca cinstit si frumos.
    RWD.
    12 5
  • Hihihi
    @BMW
    Se putea sa nu apara iar un suferind din asta sa aduca aminte de Audi, sau BMW?...

    Asa cum tu niciodata nu te vei impaca cu limba romana. Ai o coerenta demna de un prescolar. Noi intelegem ca te simti nebagat in seama, dar iti recomand un loc cu acelasi nivel intelectual, cu care sunt sigur ca vei relationa foarte bine: la Poiana Mare.
    Poate ei o sa inteleaga cum "iti pui tu CHEAP-Tuning" ca eu zau ca n-am inteles.

    Pana atunci iubeste-te in continuare cu ce marca auto vrei, dar nu uita sa te stergi pe maini inainte de a manca in caz ca ai vizionat un clip cu un M3 ceva.
    7 5
  • Victor
    Sper sa il fata la fel de frumos precum actuala generatie,care este unul din cele mai frumoase sedan-uri de pe piata(daca nu cel mai reusit)si sa nu o ia pe aratura din nou asa cum au luat-o cu modele lansate dupa 2006 ,intradevar Mercedes are 2 modele fara rival,Clasa S si Clasa G,in rest modelele lor sunt cat se poate de obijnuite,lucrul cel mai suparator la Clasa S este dotarea de serie destul de saraca pt acest segment,dotare saraca ce se suprapune cu un pret de achizitie cat se poate de piperat.

    P.S@BMW: Asa BMW-eu,BMW-eu,Mertzan,Mertzan..cam astea cred ca sunt singurele preocupari ale vietii tale..dar tot este bine ca ai auzit de Ingolstadt,poate si de Munchen despre care sper sa nu crezi ca or fii numai sediile Audi respectiv BMW..asa cum despre Liverpool cred ca esti convins ca este o echipa de fotbal..in final vorba lui Hihhi ai grija ce faci cand te uiti la un clip cu X6(masina suprema a cocalarului),si ai mare grija de pisicuta aia a ta cu volan pe dreapta si numar de Bulgaria.
    4 8
  • @Victor
    Rade ciob de oala sparta... Nu prea "obijnuiesti" sa te duci nici tu pe la scoala, nu? Numai citind cateva randuri pe sarite am observat lipsa de cultura generala si automobilistica in special... S-Class dotare de serie saraca?!! wtf ! G-Class masina "fara rival"?! N-ai nicio treaba... G-Class se remarca prin capacitatile offroad bune si luxul superior concurentei, insa cand vine vba de offroadere dedicate, Nissan Patrol si Toyota Land Cruiser sunt referintele pe segment.

    Mercedes-Benz S-Class este o masina fenomenala si am toata convingerea ca va ramane apexul a ceea ce e fizic posibil in industria auto.. sunt sigur ca noul S Class ne va coplesi cu o sarabanda de inovatii, care mai de care mai stralucite... succes Daimler!
    10 2
  • Victor
    @DST
    Da sunt de accord,Mercedes S este etalonul clasei lux, numai ca tu nu prea ai habar despre dotarea de serie a Mercedes S...in primul rand jantele alea de 17 pe care le primesti la serie sunt urate ca dracu..in al doilea rand pielea este o dotare optionale,ii lipseste un sistem de asistenta la parcare,ca si multe alte lucruri,te las pe tine sa compari dotarea de serie a modelelor din acest segment.

    Cu tot respectul pentru Toyota Land Cruiser&Nissan Patrol,dar Mercedes G la ora actuala este cel mai bun off-roader prezent pe piata,fiind singura masina civila ce ofera 3 diferentiale blocabile,un sistem de suspensii rigide atat pe fata cat si pe spate mult mai potrivite pt teren greu decat suspensiile independente ale actualei generatii a Nissan Patrol,sau cele de pe puntea fata a Toyota Land Cruiser pt care constructorul sau a preferat sa sacrifice ceva din comportamentul in teren accidentat pt unul mai bun pe sosea,pe spate au continuat sa ramana cu suspensii rigide.Despre cursa mai scurta a CV de pe Mercedes in comparatie cu cursele celorlalte 2 modele nu este cazul sa iti reamintesc,ce sa mai zic Mercedes G la ora actuala este cea mai buna masina de teren de pe piata!!!!Desii este cea mai scumpa.

    Este bine ca faci si tu pe desteptul,nu stii da zici.
    3 6
  • @hui-hi @Victor
    DST are dreptate rade ciobul de oala sparta .
    Vezi ce scrii tu si pe urma poti sa incepi sa urli cat vrei.
    Am facut o greseala tehnica la scrierea cuvantului chip-tuning si ai inceput a rade ca un prost , si stii de ce ?
    Pentru ca un om normal nu rade de la asa ceva , dar prostul rade si de la un deget ., nu are importanta cum am scris ca e cuvant in engleza si se mai intampla uneori sa gresim,toti gresim, e o limba straina nu merge vorba de limba romana .
    6 3
  • Dan_GRC
    Da, Mercedes va ramane etalonul, au cea mai buna imagine, cele mai multe generatii de S-class, pe locul doi vine Bmw, ca nr de generatii de seria 7 si de imagine in aceasta clasa si pe locul 3 Audi, cu doar 3 generatii, dar care a crescut f mult in ultimii 10 ani, cel mai reusit model de A8 fiind a 2-a generatie.
    Din 2012 Mercedes va pune din nou aun important avans tehnologic in fata, probabil tot in 2012 va urma un face-lift la seria 7 si A8 va ramane tot pe 3, dar toate 3 sunt fenomenale oricum, un trio fantastic care nu cred ca va fi detronat vreodata, la vanzari cel putin, si nici chiar la imagine, singurele care se apropie ar fi Lexus si Jaguar
    4 1
  • Dan_GRC
    Am uita sa spun ca e doar parerea mea, nu e o certitudine:))
    1 0
  • Hihihi
    @BMW
    Pai din moment ce te lauzi prin comentarii ca ai fost prin SUA si ca ai M3, sau mai stiu eu ce ai visat ieri seara, are importanta cand confuzi "chip cu cheap". Asta nu arata decat ca esti un complexat care se lauda cu tot felul de lucruri despre care habar nu are.

    Si daca erai atent pe mine ma amuza mai mult expresia: "sa-ti pui chip-tuning". Sunt sigur ca stii cum se face treaba asta, dupa o rapida cautare pe Google. Si uite asa ar trebui sa-mi multumesti, cu ocazia asta mai inveti si tu cate ceva. Ca in mai mult de BMW e nr 1, Audi e praf, BMW are n premii si tractiune spate, BMW e sportiva nu prea stii.
    5 4
  • @hui hii hii
    AUDI NU E PRAF !!!
    Audi e o masina FOARTE BUNA .
    PROBLEMA e ca BMW e mai buna, are motoare mai bune , are piese de BMW facute in MUNCHEN , si nu e facut din componente de VW , dar din PIESE ORIGINALE BMW de inalta calitate produse in ORASUL MUNCHEN, sau DINGOLFING cea mai mare fabrica de BMW din lume ., si asta nu o apreciez numai eu , dar si cei din OSTFILDERN(stuttgart)care dau titlurile Bavarezilor cu motoarele lor , daca pana la urma crezi ca multe nu stiu , si cei 1,4 milioane de posesori ai marcii BAVAREZE adica a 1.4 milioane de BMW-uri cred ca spun ceva nu ?
    3 1
  • Audi
    Pentru Dan_GRC:
    Sa stii ca inainte de Audi A8 a fost Audi V8 care a fost inlocuit in 1994 venind A8.
    Pentru BMW-M:
    Sa stii ca pe Audi sunt puse piesele de cea mai inalta calitate(exista si pe Bentley unele piese de la VW) apoi pe Volkwagen ,apoi Skoda , etc.Si ce daca sunt facute de VW ? Atat timp cat au o calitate premium nu ai ce sa-i reprosezi .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru