FOTO EXCLUSIV* : Mini testează un Cooper S hibrid cu tracţiune integrală

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 29.03.2011
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, primele imagini spion ale prototipului lui Mini Cooper S Hybrid echipat cu tracţiune integrală.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat un set de imagini interesante. Acestea îl au în prim plan pe MINI Cooper S. Aparent, nimic nou la orizont, nu-i aşa? Ei bine, toate aceste lucruri se schimbă dacă ne uităm pe geamurile laterale din spate, acestea fiind echipate cu un abţibild galben pe care scrie "Hybrid Prototype". La o privire mai în detaliu, modelul este echipat cu o punte spate modificată, care include acum un motor electric.

Aşadar, exemplarul din imagini este un prototip care prefigurează un hibrid 4x4 de la Mini. Respectivul model va debuta în versiunea de serie undeva în decursul anului 2012, sau chiar în 2013. Până atunci, inginerii Mini testează un prototip camuflat sub generaţia actuală de Cooper. În timp ce roţile din faţă sunt angrenate de un motor cu combustie internă, propulsia roţilor spate este asigurată de un motor electric, iar respectivul motor este alimentat de o baterie litiu-ion. Nu este clar dacă respectivul hibrid va fi optimizat pentru performanţe sau pentru consum scăzut de carburant.

Cei de la Mini intră astfel în lumea hibrizilor alături de iconicul Cooper S. Actuala generaţie a modelului este echipată cu un motor turbo de 1.6 litri care oferă 184 CP şi 240 Nm.

Odată cu activarea funcţiei de overboost, unitatea furnizează 20 Nm în plus preţ de câteva secunde. În prezent, modelul se bucură de aprecierea fanilor din întreaga lume şi a primit recent o versiune diesel de performanţă, care furnizează un nivel net superior de cuplu motor şi un consum de carburant şi mai bun.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru