FOTO EXCLUSIV*: Nissan testează GT-R facelift pe Nurburgring

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 24.06.2010
Inginerii Nissan testează o nouă versiune a lui GT-R. Aceasta s-ar numi Spec-M şi prezintă elemente estetice diferite, ce vor fi prezente şi pe facelift-ul care va fi operat în 2012.

Esential

2012 este anul în care va intra pe piaţă facelift-ul lui Nissan GT-R.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat imagini cu o nouă versiune a lui Nissan GT-R, care pare a fi un facelift subtil al modelului nipon. Singurele modificări la nivel estetic sunte reprezentate de fantele de aerisire de dimensiuni mai mari de pe bara de protecţie faţă. Acestea sunt şi singurele elemente acoperite de pe modelul nipon, restul caroseriei fiind lăsată fără niciun fel de camuflaj, deoarece nu este schimbată în niciun fel. O explicaţie a acestui fapt stă în modul în care a fost proiectat acest model, respectiv prin folosirea extensivă a tunelului aerodinamic, iar schimbarea aspectului exterior al lui GT-R i-ar aduce un dezavantaj aerodinamic, din moment ce modelul a fost proiectat pentru cel mai redus coeficient aerodinamic posibil, alături de apăsare optimă prin intermediul eleroanelor şi al formelor caroseriei.

Pe de altă parte, modelul testat de inginerii Nissan ar putea să nu fie tocmai un facelift, ci o altă versiune a lui GT-R. Unele zvonuri anunţă că specialiştii japonezi au pregătit o versiune Spec-M a lui GT-R, care reprezintă o abordare ceva mai confortabilă a acestui model, pentru a atrage clienţii care doresc mai mult un grand tourer decât o maşină sport.

Versiunea Spec-M a lui GT-R ar fi trebuit să debuteze la Salonul Auto de la Tokyo, dar aceasta nu a mai fost prezentată în cadrul evenimentului auto din capitala Japoniei. Pe lângă suspensia cu setări diferite, materialele de la interiorul versiunii Spec-M sunt şi ele diferite faţă de cele folosite în versiunile standard şi Spec-V.

Modificările operate la nivelul suspensiei se referă la geometria acesteia şi ar putea să nu schimbe arcurile şi amortizoarele folosite. Din moment ce acestea sunt reglabile electric, există posibilitatea ca setările oferite să fie schimbate subtil, dar sportivitatea modelului nipon să fie păstrată la cote înalte. Totodată, cei de la Nissan ar putea oferi mai multe nuanţe de culoare exclusive pentru versiunea Spec-M a lui GT-R, pentru a face aceste modele mai uşor de distins în comparaţie cu celelalte versiuni ale lui GT-R.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia.

Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (2)

  • se tin de promisiune
    "We would like to continue delivering the passion and pride of ownership to our customers by improving its performance every year." - Kazutoshi Mizuno, inginer sef la Nissan
    8 0
  • e tare
    adica modelul o sa apara la anul in 2011 si v0a fi model 2012 cum e in america.
    modelul ce se comercializeaza acum in america este model 2011 GT-R
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru