Fotospion: o noua berlina in gama Dacia

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 11.06.2008
AutoBild a prezentat in premiera un set de fotografii-spion cu un model-surpriza al Dacia care va costa circa 10.000 de euro.

Esential

10.000 de euro va costa viitoarea berlina Dacia.

Expansiunea Dacia nu cunoaste limite iar jurnalistii germani de la Autobild profita de acest lucru prezentand in premiera fotografii-spion cu ceea ce va deveni, dupa spusele lor, prima berlina de clasa medie Dacia.

Fotografiile ne arata un model de dimensiuni apropiate celor ale lui Laguna 2, Citroen C5 de prima generatie sau Opel Vectra. Scopul modelului romanesc: acela de a ataca respectivele modele pe piata second hand printr-o oferta de pret comparabila si prin calitatea pe care o ofera un model nou. Pretul de pornire pe care germanii il avanseaza pentru viitorul model este de circa 10.000 de euro.

Pietele-tinta ale noii berline Dacia vor fi cele ale Europei de Est si cele din America de Sud. Asta pentru ca Renault nu va risca sa lanseze un astfel de model pe pietele Europei Occidentale din cauza posibilitatii ridicate de canibalizare cu modelul Megane.

via | AutoBild 

Taguri: Dacia, Logan

Comentarii (47)

  • noua berliba dacia
    dupa forma pare clio
    1 0
  • ALX CT
    Cam mici rotile....in rest vb lu'kla aduce a Renault symbol
    1 0
  • cozappz
    Dacia
    De unde si pana unde Dacia? Miroase a intoxicare de Reno.
    0 1
  • as21ro
    mda...cam mici dimensiunile... verdict: Clio Symbol!
    1 0
  • ovidiu
    mmmmm.........
    inca o dacie?interesant
    0 1
  • stiutu'
    megane 1
    mai degraba seamana a megane 1.. nu vi se pare?
    0 1
  • Pare Megane
    Astia scot meganul sedan din productie si il transforma intr-o noua dacie, nu ar fi rau de loc de altfel. Oricum, bravo Dacia!
    0 1
  • multimedu
    facatura
    daca incercati sa va uitati la numar, veti vedea ca a fost "curatat" digital, adica dupa fotografiere. ramane de vazut cine ne intoxica cu astfel de facaturi. mai bine dati stiri reale din domeniu, ca altfel o sa va invidieze CIA si KGB pentru spionaju' de care tot dati dovada in ultima vreme.
    0 0
  • Un clio stilizat si mai lung
    Pare un Clio stilizat, mai alungit si mai inalt.
    Oricum arata mai bine ca Logan!
    1 0
  • Un Megane 1 cu stopuri de Focus berlina
    0 1
  • pare a avea portbagaj imens...
    1 0
  • Pare a fi...
    Pare a fi...seamana cu...este o copie a copiei lui...MARE BRANZA !!!
    Te pomeni ca o fi Ford Mustang varianta est-europeana, cu 4 usi, cu roti de 14" si puternicul dar economicul 1.5 dCi 68 CP.
    Cand altii se chinuie sa gaseasca noi tehnologii si forme, astia reinventeaza volanta cu masinile lor de kg care seamana toate intre ele si cu Chevrolet Aveo peste.
    Logan trasura, caleasca, diligenta, sedan, Berlin, decapotat, decalotat, SUV, SAV, 2x4, 4x4...sunt variatiuni pe aceeasi tema, cea a unei masini care are pecetluita soarta celei Berlineze de dinainte: 30 de ani va fi practic ACEEASI.
    Ne vedem in 25 de ani la lansarea generatiei a 3-a de Dacia. Pana atunci mor guvernantii si ne vom putea lua masini bune fara taxa. [Cu o voce de Ali G - Borat]: "Great success!"
    1 0
  • Nici o DACIE
    Cel mai probabil e un facelift al lui Clio Symbol facut in ton cu Renault Sandero. Nu vad de ce ar putea sa fie Dacie intrucat s-ar concura cu Loganul.
    0 0
  • Superba!
    Sper sa aiba 5 stele de data asta si sa fie mai bun decat Skoda Octavia. Pretul nu prea conteaza la Romanica! Se va vinde in draci! Cat? 10.000- 25.000! Da-o'ncoace! Parca'i un 25 restilizat! Cum draku' o compara bolovanii astia cu Clio ala amarat? Este ceva din Megane - dar are spatele mai spre linia de Mercedes C, dar chiar si mai bine conturate. Pare clar de dimensiunile Megane. Sper sa aiba motorizarile de pe Laguna noua.
    0 0
  • Vladus
    sigur asa e! sau nu?
    numai experti comenteaza, deh am uitat ca noi romanii le stim pe toate si ne pricepem la toate. Mai avem mult pana departe si ar trebui sa invatam mai intai sa nu mai comentam cand habar nu avem ce si cum....
    0 0
  • VOI
    Sunteti dusi rau cu totii...
    0 0
  • pentru vlvl
    daca tu nu stii cum arata clio symbol ... atunci pastraza comentariile pentru tine. Pare a fi un clio symbol in ton cu noul trend al Renault-ului(chiar daca nu e chiar asa de interesant...)
    Cat despre un alt model de dacia e cam ciudat pentru ca totusi dacia are loganul multifunctional :)) deci ar fi cam ciudat sa mai faca ceva nou in materie de berlina, dar un facelift pentru symbol ar fi binevenit(la ce vanzari a avut si la cum arata).
    0 0
  • Bogdan
    E 100% un Symbol restilizat, fara cocoasa si cu spate mai alungit. In partea "dintre roti" e identica cu symbolul (linia parbrizului, portierele cu exceptia manerelor de sandero, geamurile laterale).
    0 0
  • Jumatate de Megane + jumatate de Clio
    E uimitor cum "inginerii" de la Dacia pot sa ia jumtatea din fata de la Megane sa o lipeasca de un spate de Clio symbol si sa rezulte o masina si mai urata decat ambele adunate. Another piece of junk de la Dacia.
    0 0
  • Andrei
    Cred ca...
    Cred ca e varianta sedan al lui Sandero
    0 0
  • alin marina
    Gargara...
    Astia de la Renault ne cred o natie de retardati? Chiar nu e clar ca am ramas de rasul Europei? Modelul Clio mai are putin si ajunge la a IV-a generatie si ei ne infunda pe gat un Symbol restilizat cu pretentii de CLASA MEDIE??? Ce gluma proasta!!! Rusine Renault!!!
    0 0
  • vasile
    Din 2007 symbol nu a mai avut titulatura Clio. Se vrea model aparte.Dupa 10 ani sub diferite denumiri, Platina,Thalia, Symbol, era normal sa evolueze putin.Pentru a-l incadra la clasa medie ar trebui sa-i dea putina latime si mai mult spatiu la bancheta de spate. E un mixaj Renault Nissan Dacia si probabil va fi Symbol faza II de care se vorbeste de mai bine de un an.
    0 0
  • steveo
    .....
    parca i stramosul bmw ului cu narile alea :)) lasand gluma la o parte arata mai bine ca loganul...
    0 0
  • Adrian Laurentiu
    New Dacia
    Subscriu la cele de mai jos:
    - de unde stim ca e nou prototip dacia ?
    0 0
  • wormostar
    e sandero
    este un sandero cu spate de clio simbol toata ziua, la 10000 de euroi merge oricum designul oribil si inconfundabil renault isi face si aici prezenta ;)
    0 0
  • Memphis
    lol @ Daciaaaaa...
    asta e renault clio orice orb vede asta....
    0 0
  • EXAGERARE
    SA FIM SERIOSI...E ACEASI MARIE CU O ALTA PALARIE....E O AMESTECATURA DE CLIO,MEGANE, CU SOS DE SANDERO ....TRAGAND LINIE....OBTINEM ACELASI LOGAN,POATE CEVA MAI LUNG,CU PUTERNICE INFLUENTE DIN ALTE GAME...PTR CE A MAI FOST CONTRUIT CENTRU DE DESIGNE DACA "NOUA MASINA" E UN GHIVECI DE SUBANSAMBLE PRELUCRATE,MAI MULT SAU PUTIN VIZIBIL ?
    0 0
  • CRISTI 13
    MIE MI SE PARE CA STOPURILE SINT DE LA RENAULT COUPE
    0 0
  • danutzu
    mda
    clio cu mici diferentze........
    0 0
  • al_kaida2007
    tare faza
    este pusa la vrajeala .. seamana cu Renault symbol sau mai mult aduce cu megan ..:)
    0 0
  • Cristi
    "e naspa"
    "Bai dar ce naspa e, dar ce incompetenti sunt romanii ca nu pot face nimic la design. Dar ce vraiste suntem ca am ajuns de rasul Europei prin a ne revinde alte modele scoase din serie dar cu nume de dacia, deci pentru saracii de romani. "
    Bai, critica e constructiva, dar cand exista doar critica dezcurajeaza productia. Cine sa mai fie tentat sa mai incerce sa aduca ceva nou cu un astfel de public? Au facut o masina cu o fatza, de la alta.SI? Bravo lor, voi ce ati realizat in ultimul an? Vad discutiile voastre exact ca acelea a "babelor din scara blocului" bune doar de critica.
    0 0
  • tavizzu
    am vazut-o
    Eu am vazut masina asta in realitate... a trecut pe langa mine pe strada.. avea un numar... AG 324probe... eu sunt din pitesti si am vazut de cateva ori masina asta... fata este identica cu cea de la sandero, insa spatele nu duce a clio... duce mai mult a opel vectra... in schimb interiorul pare mai frumos decat la vechea serie.. nu e este un model nou.. este doar varianta restilizata a loganului... daca vreti mai multe informatii cautati-ma la tavizzu_tavizzu (id de mess) :D
    0 0
  • sunshine64sm
    10.000 ?????????????????
    Da da da, fix 10.000 o sa costa, tot asa cum si Loganu o fost lansat cu 5.000. Hai bai, fiti macar o singura data seriosi. Tzeapaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!
    0 0
  • sharky
    deci mie mi se pare chiar urata linia masinii, cel putin portirele mi se par dominate de geamuri dar ma abtin la comentarii pana la lansare.
    0 0
  • E buna
    Dacia la banii astia e o masina excelenta, am cautat tot felul de oferte si nu am gasit nimic apropiat ca spatiu si motorizare. Ce masina cu 105CP sau ce turbodiesel economic gasiti voi sub 10000 de euro, nu mai zic de computer de bord, abs, totul electric, airbag-uri, etc. Nu imi spuneti de masini la mana a doua ca nu am bani sa le intretin. Pt. mine o revizie la un BMW s-ar lasa cu credit de nevoi personale. E masina noua cu garantie, totul e nou iar asigurarile sunt mai mici decat la masinile mai scumpe.
    0 0
  • Unu din Bulesti
    Ce tot vorbiti mah .... e Nissan Maxima
    Seamana leit cu o versiune a Nissan Maxima americana , care a intrat la apa. Ca sa nu cadem in partea cu injuraturi .... sa nu uitam ca Nissan este condus de Renault , si ca o versiune a Loganului se vinde deja in Mexic sub numele Nissan ... nu imi aduc aminte numele modelului. Se bazeaza pe platforma Dacia complet , inafara de motorizare.
    0 0
  • Andrei
    Nu e o tida???
    Personal , mi se pare o Tida care migreaa spre megane... bineinteles greseala celor de la renault e ca pt design-ul masinilor dacia au apelat la tactica ”corcitura”... orice motor renault sau chiar nissan va fi un pas major pentru legan(at)ul nostru... dar cu siguranta or sa mai umble baietii pe la detalii.. nu o lasa ei asa in coadă de peşte
    0 0
  • sasasa
    O NELAMURIRE DE UNDE DREAQ STITI PRETU DC FOTO NU ESTE NIMIC OFICIAL,ESTE VB DESPRE NISTE FOTOSPION ,NU???
    0 0
  • de pt ce plm mai scrii
    bai gigele si aviz amatorilor
    cum poti sa scremi din tine " e noua si are garantie"? bai baiatule sa nu iti spun altfel cum poti sa spui asa ceva in comparatie cu un BMW?? credit de nevoi personale pt service ??? un service la un 525 2005 nu are cum sa te ajunga la mai mult de 500 de euro...un service la un 330 din 2001 schimbat tot ...inclusiv discuri frana spate placute, ulei, filtre(inclusiv polen) si alte alea 20 de mil ....service care la BMW il faci la 50 de mii daca esti sportiv rau( ma refer la discuri) ....cat crezi ca o sa te coste la o "dacia" un service cand sari din garantie ? Vorbim despre o masina de 10000 de euro pret de plecare .....sau te gandesti ca o sa fie gratis ...asa ca sa inteleaga si capul tau la un logan pe firma te rupe de 12-13 mil orevizie ...fa o comparatie intre marci si dupa aia mai debiteaza ceva ... SI asa ca intrebare daca iti faci credit sa faci servicul la un SH ...cum iti permiti 10k euro pt o dacie noua ??? Mai bea si tu un suc de morcov dimineata si vezi poate te trezesti la realitate
    0 0
  • verdict
    e noul symbol ce va fi lansat in august
    0 0
  • ALX CT
    @de de pt ce plm mai scrii
    Probabil se referea la un Logan in leasing(cam cum as vrea si eu sa imi cumpar) si piesele pt Dacia sunt mai ieftine,service-ul e mai ieftin(400 ron) si iti e mai usor sa platesti daca ai deja rata de leasing plus alte cheltuieli pe cap,O fii bmw sh bun dar sunt unii oameni(ca mine) care prefera Lucru Nou si ieftin si Loganu se incadreaza perfect si apropo "asa ca sa inteleaga si capul tau la un logan pe firma te rupe de 12-13 mil orevizie " cine vorbea de firma? Deci draga pritene Trezeste-te tu ai alta gandire asa ca te rog nu insulta pe cei care nu iti impartasesc "gandirea vizionara".Tu ramai cu Gunoaiele altora (SH) iar noi astia mai prosti si mai amarati ne luam masini noi.

    P.S. Angajeaza-te si lasa visele cu SH-uri cumparate din banii parintilor.Te salut
    0 0
  • Cand vad gandirea unor oameni......
    In primul rand se confirma faptul ca nu ma mandresc cu judetul in care traiesc.
    Lasati frate injuraturile daca vreti sa fiti luati in seama, ca altfel sunteti catalogati drept niste paie cu gura spurcata.

    Renault este o firma care se bazeaza in special pe veniturile din service.
    O mare parte din masinile pe care le vinde sunt subevaluate la pretul final, restul costurilor fiind acoperite din reteaua de service.
    Aceeasi procedura o foloseste si la Dacia.
    Per exemplu: Revizia propiu zisa (schimb ulei+ filtre) este ieftina, insa cand se inlocuiesc alte piese nu mai este asa de ieftin.
    Acum 99% dintre posesori au casco, peste 2-3 ani nu o sa mai aiba,
    Atunci o sa se vada si diferentele la piese si masini vandute pe preturi de nimic.
    Salve si stapanitiva masinile.
    0 0
  • automarket mananca rahat-turcesc
    ca de obicei numai minciuni.

    daca si asta o fi de marimea lui C5 sau vectra o sa zbor. BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH, se vede clar ca e un clio symbol sau thalia, cum se numeste in alte tari. topitilor. nu mai dati copy paste de la nemti si gata stirea.
    este noul simbol la care se schimba partea frontala si mai mult partea din "fund"

    dar tot urata este. tot o anomalie va ramane.
    automarket=respect

    nu mai dati cu presupusul atat. "NEW" OLD CLIO symbol este, sau va fi
    0 0
  • asmaticu
    Atac sub centura!
    Asta-i atac clar la Cadillac!
    0 0
  • renault clio toata ziua...
    renault clio toata ziua....luneta aia bombata,caroseria umflata,chedere mari si groase la geamuri,roti mici,habitaclu mai inalt in fata decat in spate,si manerele alea obosite vad k is exact ca cele de p clio...oricum sper sa nu am dreptate si sa iasa ceva frumos...
    0 0
  • gura ba
    clio
    ba , roata ce forma are?
    0 0
  • NimeniCuDacie
    Well, here's the truth!
    Sper ca v-ati linistit baieti, iata adevarul: masina este un "muel" pentru noul Clio Symbol!
    Primele poze oficiale le gasiti aici:
    http://www.automarket.ro/stiri/premiera-iata-noul-renault-clio-symbol-14129.html
    See for yourselves, cum zice englezu ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru