Francezii au construit un quad de 500 CP echipat cu un motor V12 de BMW

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 12.08.2009
Un constructor francez de motociclete a creat un quad echipat cu un motor V12 de 500 CP, de provenienta BMW. Modelul costa 200.000 de euro.

Constructorii francezi de motocicelte de la Lazareth au creat un quad echipat cu un motor V12 de provenienta BMW. Unitatea V12 a fost echipata cu un compresor mecanic si dezvolta acum 500 CP, apoi a fost convertita la bio-etanol E85. Astfel, motorul poate sa foloseasca un carburant cu cifra octanica mai ridicata, fara a avea probleme cu emisiile.

Modelul este bazat pe quad-ul Wazuma, construit chiar de francezii de la Lazareth. Pretul unui asemenea bolid este de 200.000 euro, iar productia de serie nu este limitata la un numar fix de unitati. Performantele acestui model nu au fost anuntate, dar putem fi siguri ca Wazuma V12 este cel putin la fel de rapid ca Ariel Atom, in cazul unei intreceri in linie dreapta. Datele problemei se schimba in cazul unei intreceri pe circuit, deoarece motorul V12 schimba distributia greutatii intre punti si aduce o serie de probleme legate de comportamentul rutier al acestui quad.

Via | Autoblog

Taguri: BMW, quad

Comentarii (11)

  • BogdanD
    super tare
    Super senzatie jucaria. Imediat mi-a venit in minte Dodge Tomahawk. o "chestie" foarte misto si super exotica. Cred ca e si f greu de controlat la cei 500cp pe care ii are.
    5 0
  • mai stiti si altceva?
    copy and paste, made in Automarket
    1 1
  • Stelian_Opincariu
    Oameni buni, francezii fac parfumuri bune, branzeturi si vinuri de renume. La capitolul 4 si 2 roti stau foarte slab, sunt si ceva mici exceptii. Domnii din imagini ar trebui sa traga niste aer in piept, sa regandeasca situatia ca ajunga cu "picioarele pe pamant".In rest, numai bine!
    4 12
  • AndreiRN
    Americanisme
    Frumos.
    Se americanizeaza francezi.
    0 2
  • benzinaru'
    e o nebunie de "masina"....................la faza asta ti o racheta intre picioare la propriu, interesant
    2 0
  • corinad
    franceza asta...
    N-as vrea sa va stric distractia dar daca e sa asculti comentariul din franceza, puterea este de 350 de cai putere si nicidecum 500. Era totusi cam mult, nu?
    1 0
  • mircea
    inca un bolid complet inutil
    Dupa parerea mea avem de a face cu inca una din masinariile alea care au 'shpe mii de cai dar nu se stie exact pentru ce. Oare ce aduce cu adevarat nou si util aceasta "bestiutza" ?
    0 1
  • Robert Popa
    Idiotenia idiotilor!
    Nimic nu e mai simplu decat sa iei un motor facut de BMW, sa il pui pe un sasiu, sa adaugi niste roti foarte late si sa vinzi ansamblul cu 200.000 euro. E ca si cum ai plati pentru o caruta cu o racheta pe jumate' care se aprinde decat o data. Poti sa fi sigur ca la greutatea aia redusa si cu rotile din spate la limita, mai ales ca nu prea au cum sa culiseze sa-r putea sa ajungi in fata ei, daca treci peste o groapa. Sa nu mai vorbim ca trebuie sa ocolesti toate baltocile pentru ca altfel te uzi pana in dinti, sau poti sa iti iei de la piata niste aripi. Ar fi frumos daca toate drumurile ar fi perfect drepte ca sa poti merge si cu porcaria asta. Oameni fara imaginatie, care se inspira din filmele cu Batman si care nu au ce face cu banii fac aceste porcarii, iarasi cei care in loc sa plateasca 200.000 pentru un coupe de lux, platesc pentru rahatul asta cu care se dau pe circuit. Si in plus nimic nu e mai idiot decat sa iti placa, pentru ca e ca si cum ai comanda un seria 6 incomplet, doar cu sasiu motor si etc. si sa il vinzi dublu sau triplu. Pe piata ies tot felul de wazuma, yakuza, zubuza, bubuza, de shpe' mii de cai cum zice cineva de mai sus dar care nu sunt utili. Cea mai mare idiontenie este insa cand se infiinteaza o marca noua, si in a doua luna de activitate, clientii platesc pe "prestigiu zero" nu pe cantitate si calitate. Ceea ce incerc sa spun este ca daca era din 1930 firma si facea asemenea lucru, furmos lucrat manual si din cele mai bune materiale il cumparai...poate scria pe el porsche sau ceva, insa singurul lucru care iti ramane este sa te gandesti la o replica idioata si nefunctionala.
    1 2
  • mda
    stelica, esti foarte prost... daca tu nu stii nimic in afara de parfumuri, branza si vin treaba ta... ia vezi tu ce masina a iesit cea mai frumoasa masina din lume... gasesti aici pe automarket!!!
    1 1
  • AdrianADN
    Intrebare
    Oare nu cumva iti trebuie un costum termic si tuburi de aer sa poti sta si resira aer rece deasupra unui motor care produce atata caldura cat sa incalzesti 4 vile pe timp de iarna? Eu unul nu vad cum poti sta deasupra motorului dupa ce l-ai forjat 3-4 ore si te opresti la primul stop. Niste tzepari care le iau banii la fraieri. Daca ar fi si muncit de 200.000 pentru acest vehicol ash mai zice, dar mai mult de 50-60.000 nu au bagat in el.
    1 0
  • alternativa
    ceva in genul asta au scos aia de la Can-Am - Spyder.
    o jucarie interesanta, de numai vreo 100 si ceva de CP, de 3 ori mai putin, dar si de vreo 15 ori mai ieftina.

    care si asa, tot e un mic moft care atinge suta in 4 secunde pentru cei care au deja alte doua masini.

    oricum, asemenea jucarioare au si un alt rol decat sa te dai pe circuit: arata ca se pot depasi anumite limite tehnice si din astfel de incercari mai mult sau mai putin utile se nasc solutii tehnice si uneori modele de serie pe care le folosim cu totii. daca toti s-ar limita la lucruri banale, de unde ar mai veni progresul si inovatia?
    bravo lor ca au realizat asemenea chestie.
    de pret nu discutam: cine isi permite si considera ca merita, poate sa il cumpere.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru