Frauda in Germania: masinile trimise la casat sunt vandute in Europa de Est

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 06.08.2009
Justitia din Germania va investiga acuzatiile de frauda aduse proprietarilor de parcuri auto care au vandut automobile ce trebuiau sa fie casate dupa ce au fost introduse in programul "Rabla".

Biroul Federal de Crima Organizata din Germania va face o ancheta amanuntita asupra tuturor dealerilor si parcurilor auto care au fost implicate in programul de casare nemtesc pentru a descoperi cat de severa a fost frauda anuntata de presa germana. Potrivit primelor informatii, cateva zeci de mii de vehicule au fost vandute la export in loc sa fie casate. Vehiculele au fost comercializate fara niciun act legal, iar majoritatea vor fi folosite pentru piese de schimb.

Vicepresedintele acestei organizatii a anuntat ca estimeaza ca aproximativ 50.000 vehicule au fost transportate ilegal in Europa de Est si Africa. Acest lucru s-a intamplat deoarece pietele din cele doua zone inghit foarte multe vehicule uzate. Profitul pentru cele 50.000 vehicule revandute in Europa de Est si Africa se ridica la aproape 125 milioane de euro, daca estimarile politistilor germani sunt corecte. Cu toate acestea, Ministrul Finantelor din Germania a declarat ca un oarecare abuz al acestui program de casare era inevitabil si ca nu putea fi exclus sub nicio forma.

Pentru a evita aceste situatii – cel putin partial – in Statele Unite ale Americii motoarele vehiculelor care vor fi casate sunt distruse cu ajutorul unei solutii de silicat de sodiu, care este introdusa in motor in locul uleiului. Dupa ce tot uleiul a fost scurs, solutia este turnata in motor, iar acesta este pus in functiune intre 4 si 7 minute, si tinut la 2.000 rpm.

Dupa ce acesta se opreste, se va incerca repornirea lui. Daca nu mai este functional, procesul este incheiat, in schimb daca acesta porneste din nou, se pastreaza in functiune pana cand cedeaza( maxim 5 minute).

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Iata cum este distrus motorul unui vehicul care urmeaza sa fie casat:

 

Comentarii (36)

  • Stelian_Opincariu
    Doamne, unii chiar sunt inebuniti dupa bani...la inchisoare cu ei
    13 5
  • Etienne
    second hand
    Ia te uite cum se fura si pe la nemtii cei corecti. Cat despre vanzarea masinilor pentru piese de schimb, eu m-as mai gandi de 2 ori, avand in vedere cate "coji" umbla prin Ro, "masini bune, nemtesti, n-au moarte" (e drept unele luate legal, dar altele n-ai de unde sa stii). Masinile astea ajung in mainile pustanilor fara capatai care te iau pe capota la cate o trecere de pietoni, care stau in fata blocului cu manelele la maxim. In fine , e bine ca s-au prins autoritatile germane si actioneaza, numai sa nu fie prea tarziu.
    21 7
  • Au invatat si nemtii smecherii de la noi ! Exportam hotie de nota 10 !
    29 6
  • magarul
    @automarket
    solutie de SILICAT de sodiu...adica desicant

    cat despre frauda din germania...ehh...bucuria manelarilor de prin partile noastre ca si-au tras masina de germania si ii face pe toti loganarii
    18 5
  • Va dati seama daca era la noi treaba asta.Nu era dat in vileag pt. ca erau bagatii pana la presedintele tarii.
    19 1
  • volvo....
    care e faza cu Volvo? ca aia mie nu imi pare masina de casat...
    20 2
  • pacat de volvo, masina aia e mult mai noua decat multe rahaturi de pe strazile din america, mai bine il dadeau la schimb unuia care mergea cu o masina mai veche sau un suv, era mai bine pentru mediu si pentru... saracul volvo :|
    17 2
  • Nu`i nimic si pisicutele de 200 de euro din germania costa 2000 de euro aici. e tot aia.
    12 2
  • Tembelus Rex
    M-am stricat de ras
    Ha,ha,ha,ha,ha.........nu se poate nene m-am stricat de ras......masinile sunt trimise in Europa de est ...(ma rog cumparate de est -europeni)......ha,ha,ha,ha.........masini nemtesti de la mama lor.........asta e vrajeala "ptr. piese de schimb" ...desigur si marmota invelea ciocolata in staniol.....sunt pentru uz prieteni , pentru folosire, sunt conduse pe aici prin sud-est Romania, Bulgaria, Ukraina, Moldova.etc.......

    E BINE CA ATI DAT STIREA ASTA .....POATE LE DATI MACAR ASA SIMBOLIC PESTE BOT LA ASTIA CARE ISI ADUC MASINI SECOND-HAND....

    MASINA SI FEMEIA trebuie sa le ai de NOI..........chiar daca sunt mai modeste - 0 Km la bord (alea cateva zeci sau cateva sute de metri nu se pun :-))

    Hai luati in continuare s-h din Germania.....exportati valuta ca Loganul pute ...nesimtitilor cu s-h mai ales Audi-BMw-Mercedes & SUV

    HAI CU DACIA NEAMULE.....sa mai luam si luna viitoare salariul ca e groasa treaba cu criza......macar Dacia sa mearga........

    PS Eram sigur ca vor fi cativa care vor plange dupa Volvoul ala.....da e bun n-am ce zice e super masina....dar nu e nou.....asa ca la masini noi cu voi...daca nu aveti bani nu luati nimic nu e obligatoriuy sa aiba toata lumea masina
    11 20
  • Think twice!
    Stati linistiti ca cei care vand masinile astea casate nu sunt "nemtii cei corecti". Tot albanezi, turci si alte natii ... cum daca va duceti intr`un parc auto din Frankfurt nu o sa vedeti dealer neamţ. Imi place de Etienne ca nu generalizeaza de loc. Sa stii ca toti cei care cumpara masini SH din afara si n-au bani de un plastic nou sunt cocalari cu manele la maxim.
    Faza asta cu "refurbish`ul" nu e numai la masini, cunosc pe cineva care face asta cu electronice din Franta ... electronice care luate de la reciclat sunt mai bune decat la noi ... sa fiti siguri ca e aceeasi calitate si in Europa de Esti si in cea de Vest.

    Si nu in ultimul rand ... cat a rezistat volvo pe langa muscle car`ul american :)) ... for life ...
    15 2
  • @ReVoLuTiOn
    Daca tu crezi ca Oldsmobile-ul e muscle car, te-ai cam ratacit pe site-ul asta. Poate cautai ceva cu Bleach... :))
    3 10
  • Ca de obicei...nemtii sunt mai destepti si cumpara Dacii noi, iar romanilor plini de ifose le cade rangul in autohtone si cumpara tot felul de junghiuri. Si ne mai plangem de ce soarta avem...
    9 3
  • frauda
    Asa este , nici eu nu cred ca sunt nemti aia care fac combinatii cu masini casate. Bag mana in foc ca REVOLUTION are dreptate.
    5 0
  • @redactia
    "Majoritatea vor fi folosite" sau "majoritatea va fi folosita"? :)
    2 6
  • mircea
    @crs
    Conform normelor Academiei Romane, acordul se face cu pluralul. Pentru ca, altfel, forma ar fi una extrem de contondenta auditiv.
    2 4
  • Ok...ma apuc de invatat romana...din nou....:)
    5 2
  • wtf??
    bun, distrugi motorul...dar restul masinii oare nu mai e buna ca piese de schimb? si nu inteleg ce are volvo-ul ala din clip...sau alte masini ce le-am vazut pe langa el si urmeaza sa fie casate. daca si nemtii caseaza astfel de masini... pai mai bine sa le vanda la noi la 2500 de euro sau cat e prima de casare :) oricum sunt mai bune decat rablele noastre
    7 3
  • masinile pe care le trimit nemtii la casat cu siguranta sunt mai bune decat loganurile!
    4 6
  • alerta
    o masina pentru fiecare
    uraaa..... vin mii de masini numai bune pentru fraierestenii din romanica si bulgarica...
    4 3
  • @grig
    Jesus , chiar trebuie sa pun ghilimele peste tot ca sa pricepi si tu ironiile ? Imi cer scuze, data viitoare o sa-ti traduc ... poate cautai un site de desene animate dublate ...
    1 0
  • @buri...ai dreptate...romani au fost printre primii care au facut smecherii cu programu rabla...numai ca la o scara mai redusa...pt ca vb aia....aia cand caseaza masini aia caseaza ceva c pt romania is destul de bune....la noi cand o dus badea ion un dacia din 80...cui sa o mai vinzi?:))
    1 0
  • crsisa
    aaa
    nemtii cei corecti..sa nu mai audd de ei cass doamnee ce corectiii
    2 0
  • Volvo S40
    Masina asta chiar nu este o rabla ! Caroserie perfecta, jentile arata bine...mare pacat de ea ! Ce zgomot face motorul dupa scoaterea uleiului...trist :( Cei care spun ca e buna de casat nu sunt normali !
    @Tembelus Rex : prietene ai probleme mari !!! Acum dupa ce ti-ai luat Logan in leasing si platesti de n-ai ce manca vii si ne spui sa facem acelasi lucru...pai Volvo asta e mai bun decat orice GOLAN !!!
    8 3
  • What a waste....
    Pacat de masinile acelea....mai ales de Volvo-ul S80. Din cate vad, e modelul 2001-2002, 2,8l, 6 cilindrii, 270CP....am avut masina ca si aceea pt o vreme...nu are moarte, duce si 500 000 km fara probleme la cat e de mare si de fiabil motorul acela. Daca era chiar asa de problematica, vinzarea pe piese ar fi salvat multe alte S80-uri.

    Astia sunt americanii...irosesc totul, bani, mancare, petrol, masini, chiar si oameni, la cati au pierdut in razboaie care nu sunt ale lor...mi-e scarba de ei.
    11 0
  • volvo
    o risipa totala... oameni fara frica de dumnezeu... conduc o rabla (recunosc) care nu am luat`o din germania recent.. ci o am de 14 ani , un Audi 80 1.6 TD din `85 care a costat la vremea cand am luato 5500 de marci.... are peste 600.000 km le`am si uitat numarul.. al 2-lea motor.. inafara de consumul ft mic .. nimic nu mai ma multumeste la ea.. dar totusi inca imi fac treaba... volvo ala cosuma probabil de 3 ori cat rabla mea.. dar as fi facut schimb oricand.. !!! dar asta e ... oameni de nimic.
    8 1
  • Experti in hotii
    Nu prea cred ca sunt toti nemti cei care fac din astea. Or fi albanezi, romani, din Bosnia......Romanii au cu ce se lauda. Suntem experti in hotii.
    0 1
  • ...
    Exact asa cum a patit acel Oldsmobile V8 cu motorul, asa am patit si eu cu un Mitsubishi cand am pus ulei SHELL. In 4 km cuzinetii erau totpiti.
    0 1
  • Camelia
    erau turci
    Daca s-a intamplat asta in Germania,sigur s-a intamplat in autohausurile turcilor sau arabilor, nu in cele ale nemtilor! Aici majoritatea handlerilor sunt orice altceva decat nemti!
    Nu-i mai blamati degeaba, pentru ca in proportie de 95% nemtii sunt f corecti, prin structura si mentaltate! Nu e cazul sa-i ironizati, mai sunt si uscaturi,dar fff putine! Cam in ce procent sut buni in Romania, din pacate!
    3 1
  • Frauda
    Lucrez de ani buni pe o platforma de dezmembrarii autoturisme din germania si credeti-ma, cea ce am citit mai sus in articol e de domeniul SF. In primul rand TOATE autot. ce intra in sectorul , le sunt distruse actele (talonul) in prezenta unei comisii.Acel autoturism numai are asa-zisul ,,certificat de nastere,, si in consecinta el nu mai poate fii scos din acel perimetru si re pus in circulatie sau revandut ca piesa de schimb.Ca se fac ,,smecherii,, pe la auto-house-uri de turci-albanezi.. e cu totul alta poveste si riscul acestora este f. mare
    3 0
  • Frauda
    a fost scos din postarea de mai sus cuvantul Casare ,,la sectorul casare,,
    0 0
  • Cata187
    mda...
    Hai sa ne gandim ca si "cinstitii" nemti sunt tot oameni si nu cred ca turcii sau albanezii au facut toata treaba de capul lor, doar traiesc intr-o tara civilizata si ordonata ca Germania. Oare cum au reusit? Inseamna ca pe cat sunt de cinstiti pe atat sunt de prosti si nu vad nemtii ca altii fura de sub nasul lor...
    1 1
  • tot comparati sh cu daciile....tu cu ce preferi sa faci un drum de , o autobanda...fie si un drum pe la noi prin tara...cu o dacia logan, sau cu un sh de prin 2003 in sus?
    1 1
  • scarbit
    no comment
    .......dintre cei care tot vb de "corectitudinea germana', cati oare au fost in Germania? Cati oare au vazut viatza de acolo si au trait printre ei, sa vada si sa simta adevarata mentalitate germana? Lasati-o fratilor mai moale ca nu e asa. Nemtii, nemti vor ramane...si cei care vor sa faca shmecherii sunt de alte nationalitati. Dar..nu le merge. P.S. Am Audi A6 2,8i din 1999 (nu spun ca sa ma laud) si nu-l dau pe 20 de Sandero din 2012. Daca voi aveti impresia (cine o are) ca in timpurile de azi se mai fac masini ca altadata, va inselati. Inainte, baza era calitatea....astazi, dupa 10 mii km de duci cu X5-ul sa-i schimbi caseta de directie. Cat despre nemtii care-si cumpara Logan sau Sandero (alea de cand te asezi pe scaun zici ca dai cu capul in tavan) sa stiti ca au si ei saracii lor sau poate o a doua masina de.......te miri de probleme. Scuze celor pe care i-am deranjat !
    4 1
  • Masni de casat la ei sunt harburi la noi sunt limuzine nu vad care ar fi problema daca ar ajunge pe drumurile noastre doar nu o sa fiu nebun sa imi iau masina noua la drumurile noastre sa o fac varza in 2 ani mai bine iau una second si tine tot cam atata cred ca mai bine de jumatate din automobilele din romania sunt mai rele decat cele pe care le distrug nemtzii
    0 1
  • expertu'
    americanii isi bat joc de toate... consumul mediu pe masinile din america sare peste 12 l/100 km ...toate cu motoare mari...nu va mirati ca le merge bine programul rabla...toti vor acum masini cu consum redus...ca le-a ajuns cutitul la os.. adica NO PETROL...NO CAR....NO MONEY.
    1 0
  • ionut
    tembelux rex..... numele chiar arata qm esti... nu gandesti nici makr kt o ceapa degerata.....probabil esti un cocalar cu dacia 1300 tunata cu piese de la remat....si nu ai iesit nici makr din orasul in care iti faci veacul. . . rusine....mai bine te abtii de la comentarii.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru