Furnizor de piese pentru Tata Nano, linsat de multime

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 24.09.2008
Un grup de muncitori infuriati ca au fost demisi l-au ucis in bataie pe seful unui furnizor al indienilor de la Tata.

Esential

350 milioane de dolari costa fabrica Tata Motors din India.

Lalit Kishore Choudhary, seful companiei Graziano Transmissioni, a fost omorat in bataie de catre un grup de muncitori furiosi la periferia orasului Delhi. Choudhary mergea la o intalnire pentru a discuta concedierile recente, dar a fost linsat de circa 150 de muncitori, infuriati de demiterea lor.

Productia modelului low-cost Tata Nano este pusa in pericol de inca un scandal, si anume amplasarea unei fabrici pe un teren arabil extrem de fertil, ceea ce a starnit proteste violente in India. Situatia nu pare a se inbunatati pentru Tata Nano, care ar fi trebuit sa fie produs incepand cu luna Octombrie a acestui an.

Protestele au inceput in luna mai a acestui an, cand Curtea Suprema de Justitie a Indiei a cerut explicatii conducerii Tata Motors si guvernului pentru amplasarea unei fabrici tocmai pe un teren fertil folosit in agricultura. In ciuda acestor demersuri, constructia fabricii de 350 milioane de dolari a continuat nestingherita si multi fermieri au fost expropriati.

Violentele recente au ingrijorat conducerea Tata asa de mult incat acestia iau in considerare abandonarea contructiei in acea locatie.

Ratan Tata, presedintele Tata Motors nu are o alternativa momentan, dar a declarat ca va renunta la fabrica in constructie pentru siguranta angajatilor si echipamentelor sale.

In aceste conditii, alti producatori ar putea produce un autovehicul mai ieftin mai devreme decat Tata Motors.

Via | LeftLaneNews

Taguri: Nano, Tata

Comentarii (1)

  • Mini-romanu'
    Trist ...
    Din pacate, coruptia imensa duce si la astfel de violente reprobabile.

    Oricum, in Romania greu sa se intample asa ceva, atat timp cat marele escroc SOV a scapat!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru