GALERIE FOTO: Ferrari Enzo, abandonat într-o parcare din Dubai

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 03.10.2011
Dubai rămâne un oraş al contrastelor. Într-o parcare prăfuită de lângă celebrul oraş, un Ferrari Enzo zace uitat de lume, printre alte maşini banale.

Criza financiară a dus la multe imagini triste în lume. Fie că vorbim de anunţuri disperate de vânzare a unor bunuri, anunţuri în care unii cetăţeni îşi căutau un loc de muncă sau cereau ajutor, o serie de evenimente au şocat opinia publică. De data aceasta, acţiunea are loc în Dubai, tărâmul opulenţei. Cunoscut pentru sumele uriaşe de bani risipite de locuitorii săi, oraşul arab a fost martorul abandonării a mii de automobile. Printre acestea, pasionaţii au descoperit şi un Ferrari Enzo abandonat. Modelul în cauză a fost descoperit pe un teren plin de nisip, unde autorităţile depozitează automobilele ridicate de pe străzile Dubai-ului.

Respectivele automobile sunt ridicate abia la 15 zile de la avertismentul lipit pe un geam lateral, notă care îi arată şoferului că riscă să plătească o taxă însemnată dacă nu îşi mută automobilul din respectiva parcare. Imposibilitatea de plată a ratelor i-a făcut pe unii proprietari să-şi abandoneze maşina cu cheile în contact şi contractul de credit pe locul din dreapta, acestea rămânând nemişcate datorită legislaţiei stricte în ceea ce priveşte furtul. Nu a fost cazul acestui Ferrari, al cărui proprietar a preferat să-l abandoneze fără să lase vreun "mesaj".

Ferrari a construit doar 399 de unităţi Enzo, cu una mai puţin decât erau siguri că vor reuşi să vândă. Câteva unităţi au fost accidentate grav, în timp ce altele au ajuns pradă flăcărilor. Lumea a rămas cu puţin peste 300 de unităţi Ferrari Enzo în existenţă, ceea ce le face pe cele rămase întregi să fie şi mai valoroase.

Ferrari Enzo este echipat cu un motor V12 de 6.0 litri, care dezvoltă 660 CP la 7.800 rpm. Modelul din imagini urmează să fie vândut în cadrul unei licitaţii, dar acesta va necesita reparaţii din moment ce a fost depozitat în aer liber, la "mila" soarelui şi a furtunilor de nisip.

Comentarii (8)

  • era de bun simt sa precizati si sursa

    un site decent asa procedeaza...
    12 1
  • Opinie
    Stirea asta a mai fost.
    25 0
  • In primul rand stirea este destul de veche, cred ca aproape de un an tot pe acest site am citit-o.
    Iar in al doi-lea rand, nu sunt chiar banale masinile din parcarea respectiva. daca va uitati bine sunt: porche cayenne, mini (cred s) si altele de prin asia.
    in al trei-lea rand (desi criza a facut multe victime de genul asta) este posibil ca la cati bani a avut omu' sa nu mai stie pe unde parcheaza masinile si sa o fi "uitat" in parcarea respectiva.
    18 1
  • ingineru
    Stire repubicata
    ..parca automarket numai e ce a fost odata..acu un an 2..publicitate agresiva.. stiri publicate in doru p..i..parca numai e respectul pt cititori
    13 1
  • andrei
    uau
    o mai fost asta, ce dreq, ne intoarcem in trecut?
    13 0
  • Poate nu e abandonat.....acolo e suficient sa bata vantu si sa
    se puna un strat de 2cm de nisip pe masina. Nu trebuie sa o lasi un an sa ajunga asa....
    6 1
  • credeam ca pe enzo nu se pune praful
    .... la dubai le da 15 zile avertisment ..... ce domni !!!
    ..... la new york ti-o ia si gata , in 5 minute , si tu suni ca ti s-a furat masina si ei iti dau un nr de tel sa suni sa intrebi daca nu cumva ti-au ridicat-o ......... si acolo e sigur
    trageau o masina , o data , cu frana de mana trasa ..... plangeau gumele
    4 1
  • ha ha ha
    ha ha ha
    Domnilor de la Automarket, asa de fraieri credeti ca sunt proprietarii astia de ferrari?
    Pai daca nu putea sa-i plateasca taxele, putea sa o vanda si sa ia pe ea o poala de bani.
    Sigur a parcat-o pe undeva si nu-si mai aduce aminte.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru