Galileo va inlocui GPS-ul in Europa

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 08.04.2008
Sistemul de sateliti al Uniunii Europene este aproape de aprobare, fapt care va duce la inlocuirea GPS-ului.

Esential

24 de sateliti sunt necesari pentru functionarea unui sistem de navigatie.

Europa va deveni in curand independenta de satelitii americani. Programul european Galileo este aproape de a fi aprobat, ceea ce ar putea duce la inceperea lucrarilor de implemntare pana la sfarsitul acestui an.

Sistemul de sateliti europeni ar duce la dezvoltarea unui nou sistem de navigatie. Costurile totale ale proiectului Galileo se ridica la 4.5 miliarde de euro, iar principalul beneficiar ar fi Germania. Mai multe companii nemtesti sunt implicate in dezvoltarea tehnologiilor aerospatiale, lucru care a determinat Germania sa sustina realizarea unui sistem de sateliti ai Uniunii Europene.

Pentru ca Galileo sa intre in linie dreapta este necesara aprobarea Parlamentului European. In aceste conditii, soferii din Uniunea Europeana ar trece de la folosirea sistemului de navigatie prin GPS la sistemul de navigatie prin Galileo.

Galileo va functiona pe baza unei retele de 24 de sateliti amplasati pe orbita Pamantului. Din acest punct de vedere GPS-ul pare a fi mai avantajos, deoarece pe langa cei 24 de sateliti necesari mai beneficiaza de alti 6 de rezerva.

Taguri: GPS, Galileo

Comentarii (5)

  • AndreiRN
    Aprobarea
    Ei inca nu au aprobarea pt un plan asa de maret si se vb deja de folosirea lor. Cu birocratia europeana si vrajba dintre state o sa mai treaca 5 - 10 ani pana ajunge primul satelit in folosinta.
    0 0
  • romanu'
    AndreiRN
    Dude, nu vreau sa intru in polemica cu tine, doar ca nu inteleg ce castigi facand comentarii subiective, bazate pe preferinte personale si care nu au treaba cu realitatea. Stim ca-i mai bine pe meleagurile tale, ca-s cainii cu colaci in coada, masinile japoneze la putere; lume si in afara de America, nu americanii au descoperit America ;) Mai putine comentarii inutile si.... atentie la cacofonii
    0 0
  • lualis
    Invatati termenii tehnici
    GPS = Global Position System. Si Galileo, sau oricare alt satelit, tot un GPS va fi.
    0 0
  • romanu'
    @Iualis - invatam, invatam... dar nu de la tine
    Wikipedia spune: "Galileo is a planned Global Navigation Satellite System, being built by the European Union (EU) and European Space Agency (ESA). The €3.4 billion project is an alternative and complementary to the U.S. Global Positioning System (GPS) and the Russian GLONASS". Cu riscul de a ma repeta... NU MAI DEZINFORMATI PRIN COMENTARII INUTILE!!!
    0 0
  • AndreiRN
    pt romanu
    Intai capata-ti identitate si fi mandru de ea si dupa aceea comentariile iti pot fi luate in consideratie. Pana atunci esti ....... o gramada.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru