Gazele rusesti inchid fabrica Suzuki din Ungaria

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 07.01.2009
Criza gazelor, declansata de conflictul Rusia-Ucraina, afecteaza si producatorii auto. Suzuki si-a oprit productia in Ungaria.

Decizia Rusiei de a opri livrarea de gaze catre Europa aduce prejudicii majoare la toate nivelele. Spre exemplu, fabrica Suzuki din Ungaria a fost nevoita sa-si opreasca activitatea dupa ce Guvernul de la Budapesta a restrictionat consumul de gaze pentru utilizatorii din industriali.

Conform purtatorului de cuvant al companiei japoneze, Suzuki ar putea relua productia in Ungaria abia in ziua de luni. Suzuki este principalul jucator auto de pe piata auto din Ungaria, iar productia modelelor sale in Panonia sustine intens exporturile acestei tari.

Sistarea livrarii de gaz rusesc din cauza neintelegerilor cu Ucraina afecteaza la nivel social si economic mai multe tari din Europa, cele mai vizate fiind cele care nu au resurse proprii de gaze.

Via | Mediafax

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru