General Motors ar putea renunta la Pontiac incepand de luni

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 24.04.2009
GM ar putea inchide marca Pontiac incepand cu saptamana viitoare. Modelele marcii americane ar putea fi vandute sub un alt brand General Motors.

Dupa cum stiti, viitorul marcilor ce stau sub tutela General Motors este nesigur. Printre aceste marci se afla Pontiac si Saturn, care au inregistrat pierderi considerabile de-a lungul timpului. Desi se parea ca marca Saturn va disparea prima, GM a decis sa dea lovitura de gratie marcii Pontiac.

Mai exact, incepand cu luna viitoare, General Motors va inchide marca Pontiac si va produce anumite modele sub alt brand. Oficialii General Motors ar putea anunta aceasta decizie abia luni, ca parte din planul sau drastic de restructurare.Restructurarea General Motors a inceput odata cu instaurarea in functie a noului director, Fritz Henderson.

Pontiac este una dintre marcile la care GM poate renunta cu usurinta dat fiind gama sa restransa, care consta in sase modele. Pe langa asta, reteau de dealeri Pontiac este formata din fracize care au fost consolidate de dealerii Buick si GMC. Daca totusi GM nu va renunta la Pontiac, marca americana va ramane cu inca trei modele in urmatorii 3-4 ani, urmand ca gama sa se micsoreze la mai putin de trei exemplare pana la jumatatea deceniului urmator.

Via | Globalmotors

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru