Geneva 2008: Toyota iQ, in varianta de serie

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 05.03.2008
Toyota a dezvaluit la Geneva versiunea de serie a viitorului model iQ, capabil sa rivalizeze cu actualul Smart Fortwo.

Esential

100.000 de exemplare iQ intentioneaza sa vanda Toyota in primul an de la lansare.

Anticipat inca din toamna anului trecut prin conceptul cu acelasi nume dezvaluit la Frankfurt, versiunea de productie a micului model Toyota iQ a atras un public numeros la Geneva. Constructorul japonez este foarte optimist in ceea ce priveste succesului viitorului iQ, pregatit sa intre in productie la sfarsitul acestui an, la timp pentru a ajunge in showroom-uri in primavara lui 2009.

Toyota are planuri mari cu iQ, intentionand sa vanda modelul in 100.000 de exemplare in primul an de lansare, micul model urmand sa debuteze pe continentul asiatic si cel european.

Noua Toyota iQ masoara doar trei metri in lungime dar poate transporta pana la trei pasageri adulti si un copil in conditii normale de spatiu. Mai mult decat atat, oficialii japonezi sunt foarte siguri ca viitorul model de serie iQ va fi capabil sa obtina cinci stele la testele de siguranta.

Desi va fi pozitionat sub Yaris si va fi un model entry level, noul iQ va veni echipat cu jante de 16 inch din aliaj, oglinzi retrovizoare cu indicatori electronici, aer conditionat si, optional, un sistem de navigatie cu display touchscreen de 5.8 inch.

Gama de motorizari nu va fi foarte larga si va include unul sau doua propulsoare pe benzina si doar o unitate diesel. Lipsa unor motorizari numeroase va fi insa compensata de designul compact, masa foarte mica si coeficientul aerodinamic scazut. Consumul se astepata a fi unul foarte mic, chiar mai mic decat al actualei Prius, in timp ce emisiile vor inregistra valori de sub 100 g/km.

Taguri: Prius, Toyota, iQ

Comentarii (3)

  • Warden
    Mini Japoneza
    Replica japoneza a Smartului, sincer o prefer pe asta desi nu sunt adeptul acestui tip de masina, doar pentru oras. Interiorul arata mult mai bine decat la smart si daca motorul tine mai mult de 100.000 km e clar un concurent serios.
    0 0
  • adica?
    "pregatit sa intre in productie la sfarsitul acestui an, la timp pentru a ajunge in showroom-uri in primavara lui 2008." ... cum adica?Asadar iQ va fi sub Yaris, dar cu Aygo cum ramane? Mi-ar fi placut sa aibe doar 2 locuri si un portbagaj mic, precum Smart. Interiorul e frumos dar spatele nu-mi place.
    0 0
  • Drako
    pregatit sa intre in productie la sfarsitul acestui an, la timp pentru a ajunge in showroom-uri in primavara lui 2008.Nu e vorba de 2009?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru