Salonul Auto de la Geneva 2014

GENEVA 2014 LIVE TEXT: Am urmărit minut cu minut lansările din ziua care a precedat Salonul de la Geneva

Publicat Luni, 03.03.2014
de Automarket
Comenteaza 3

21:50 Ziua se încheie la Geneva, dar ne reîntâlnim mâine dimineaţă pe Automarket pentru prima zi de presă de la Salonul Auto de la Geneva. Vom avea fotografii de la faţa locului, imagini în premieră mondială şi clipuri oficiale de prezentare ale celor mai populare modele care văd lumina zilei la salonul elveţian. Noapte bună!

21:49 O zi lungă şi plină de lansări şi evenimente se termină cu prezentarea oficială a lui Jeep Renegade, noul SUV de segment mic al mărcii americane. Articolul cu fotografii şi informaţii este AICI

21:33 Între timp, vă invităm să vedeţi toate fotografiile oficiale ale noului Audi TT. Coupe-ul compact german evoluează, este mai agresiv şi va fi disponibil atât în versiuni diesel, cât şi pe benzină. Descoperiţi-le pe toate în articolul următor. OFICIAL: Noul Audi TT se prezintă

21:26 Cel mai nou concept Volkswagen se numeşte T-ROC şi este un studiu de design care ne arată cum vor evolua liniile SUV-urilor mărcii în viitorul apropiat. Contruit pe platforma lui Golf, Leon şi Octavia, noul concept este lansat, spun cei de la Volkswagen, "pentru a analiza opiniile publicului". Nnoul prototip a fost deja prezentat în imagini oficiale, iar Automarket i-a dedicat un articol AICI

21:23 Nici fanii motocicletelor sportive nu au fost uitaţi de VW Group. Noul Ducati Diavel promite să fie o motocicletă de top în ceea ce priveşte manevrabilitatea şi sportivitatea. Nu scriem des despre motociclete, dar ne place. Live Video AICI.


21:20 Ţineţi-vă bine. Bugatti nu a adus vreun model nou la Geneva, dar vine, ca de obicei, cu o ediţie specială a lui Veyron, Numele său oficial: Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse "Rembrandt Bugatti". Dedicată fratelui lui Ettore Bugatti, care se numea Rembrandt şi a fost un sculptor renumit, fără legătură cu olandezul omonim.

21:17 Trecem la marca Volkswagen, care începe seara cu prezentarea lui Multivan Alltrack, o versiunea 4x4 de drum accidentat a maşinii de familie semnate de marca germană. "Această maşină reprezintă tot ceea ce clienţii noştri apreciază la această maşină care de mai mult de şase decenii este vârful clasei sale". Live Video AICI.


21:10 Porsche nu a adus la evenimentul de seară al Grupului noua maşină de Le Mans, despre care şeful mărcii ne-a anunţat că o vom vedea doar mâine, la standul mărcii. Automarket scurt-circuitează povestea şi vă prezintă însă atât conceptul câştigătorul la Le Mans în 1998, cât şi noul Porsche 919 Hybrid, care va merge în acest an la Le Mans ca să apere onoarea mărcii germane. Live Video AICI.


Sorry, Porsche, we already have it! :)

21:06 Walter de Silva introduce la Geneva noul Giugiaro Clipper, un concept desenat de casa de design italiană cumpărată acum doi ani de Grupul Volkswagen. Un concept full-electric cu uşi de tip fluture care face un exerciţiu de design pe tema viitorului liniilor mărcilor Grupului. Sau nu. Rămâne de văzut. Live Video AICI.

21:02 Noul Bentley Continental GT Speed este premiera absolută a mărcii britanice la Geneva. O maşină supersportivă în pachet elegant. "Noul Speed este grand tourer-ul suprem", spune directorul Bentley despre noul model. Live Video AICI.


20:57 Şeful Seat despre noul Leon Cupra: "Această maşină ne va oferi inerţie pentru a continua pe o pantă ascendentă". Live Video AICI.


20:49 Audi a adus în această seară noul TT, pe care Rupert Staedler l-a prezentat ca fiind revelaţia gamei mărcii. Live Video AICI.

20:45 "La asta ne referim la Skoda când ne gândim la mobilitate responsabilă". Şeful Skoda despre noul concept VisionC. Live Video AICI, detalii despre conceptul Skoda găsiţi aici: Skoda VisionC Concept anunţă liniile viitoarei generaţii Skoda Octavia.


20:43 Nu doar ruşii au probleme tehnice la ceremonii. Unul dintre cele trei Lamborghini-uri Huracan a refuzat să plece din scenă când a fost programat. Viaţa e grea şi pentru tauri. Live Video AICI.

Un taur încăpăţânat.

20:39 Stephan Winkelmann, şeful lamborghini, despre noul Huracan: "Conceptul acestei maşini se poate rezuma în două cuvinte: tehnologie instinctivă". Live Video AICI.

20:30 Începe evenimentul de seară al Grupului Volkswagen. Se anunţă ploaie de premiere, deci vă invităm să vedeţi Live Video AICI.

20:23 Volvo Concept Estate ne face să ne îndrăgostim din nou de break-uri. Probabil că aşa va arăta viitorul XC70, deci nu putem decât să le urăm suedezilor vânt din pupa.

20:12 Avem imaginile oficiale ale noului Jeep Renegade, un SUV de clasă B care are rolul de a se lupta cu Nissan Juke, Opel Mokka, Renault Captur şi cu armata de astfel de modele de oraş. Foarte interesant.

Faţa lui Renegade aminteşte de cea a lui Wrangler, dar liniile sunt amestecate cu flerul Fiat.
Spatele este amuzant, jovial, deschis, O maşină de caracter.
Un profil angular dar foarte plăcut, cu o serie de elemente care îl recomandă ca fiind un Jeep autentic.
Interiorul noului Jeep Renegade. Maşina va fi construită în Italia şi vândută mai ales în Europa.

20:08 În 20 de minute începe evenimentul VW Group, deci ne pregătim să vedem premierele mărcilor Volkswagen, Skoda, Audi, Bentley, Lamborghini şi Bugatti.

20:01 Lamborghini va transmite conferinţa de lansare a noului său model, Huracan, mâine dimineaţă la ora 9:00 pe propriul canal de Youtube, pe care-l puteţi accesa AICI.

Până una-alta, avem deja fotografiile şi informaţiile oficiale, deci vă scutim de-un drum: Lamborghini Huracan LP610-4: el este succesorul lui Gallardo

Adio, Gallardo! Bine ai venit, Huracan!

19:53 Toyota anunţă, prin vocea lui Didier Leroy, unul dintre oficialii europeni ai mărcii, că vrea să vândă 865.000 de maşini în Europa în cursul anului 2014, ceea ce ar echivala cu o creştere de circa 20.000 de maşini faţă de 2013. Mai mult, anul 2015 vine cu o ţintă ambiţioasă: un milion de maşini Toyota vândute pe Bătrânul Continent. Info via Reuters.

19:47 Renault vă invită mâine dimineaţă la prezentarea oficială a noului Twingo, care vine cu propulsie spate şi cu un design uşor modificat. Ceea ce e foarte bine dacă nu aţi văzut până acum noua generaţie a modelului francez. Dacă aţi văzut-o, vă mai invităm o dată la o repriză de franţuzisme AICI.

19:25 Standul BMW se pregăteşte de spectacolul de mâine. Germanii au de prezentat primul lor model cu tracţiune faţă, adică monovolumul Seria 2 Active Tourer, deci emoţiile sunt mari în sânul oficialilor mărcii. Mai multe poze de la pregătiri găsiţi AICI.

Siluete pentru fete. Cu bani.

19:16 Automarket e la Geneva. V-am mai spus? :)

19:05 Deşi mai sunt două ore până la dezvelirea oficială a noului Audi TT, francezii de la L'Argus au spart embargoul germanilor şi au publicat deja fotografiile oficiale ale coupe-ului compact. Noi nu putem decât să vă trimitem la ei deocamdată şi să vă rechemăm la noi începând cu ora 21:00 pentru mai multe imagini şi mai multe informaţii oficiale. Una peste alta, noul TT arată agresiv şi nervos, ceea ce nu vă dorim şi dumneavoastră.

Agresivitate şi linii drepte. Noul Audi TT.
Acelaşi plafon curbat, spate modificat radical.
De ce să avem nevoie de atâtea ceasuri de bord când unul poate face toată treaba?

19:02 Şi Financial Times a ajuns la Salonul Auto de la Geneva...

18:55 Nissan NV200, o utilitară-monovolum care în România lipseşte cu desăvârşire dar care a fost aleasă noul taxi oficial al New York-ului, primeşte o versiune electrică la Geneva. Autonomie: 170 de kilometri. Locuri: 5. Spaţiu de încărcare pentru versiunea utilitară: 4200 de litri. Poze oficiale: AICI.

18:49 Avem şi prima controversă a Salonului Auto de la Geneva 2014. Cică jantele noului Jeep Renegade (ale cărui poze oficiale nu au apărut încă, aşa că ne-am împrumutat de la prietenii de la Jalopnik) seamănă până înspre confuzie cu cele ale lui Subaru XV. Ceea ce nu ar fi neapărat rău, mai ales că ceva ne spune că Jeep va vinde mult mai multe exemplare Renegade decât Subaru a vândut XV-uri. 

18:37 Alfa Romeo ne anunţă printr-un teaser foto pe propria pagină de Facebook care va fi marea noutate a standului său la Geneva. Nu e un model, ci...

18:25 BMW l-a angajat pe un tip îmbrăcat frumos să ne arate că există legături între o săritură cu paraşuta în costum şi noul lor BMW X4, adică viitorul frate mai mic al lui X6. Maşina ne va fi prezentată şi ea mâine la standul BMW de la Geneva.

18:22 Associated Press face un preview al Salonului Auto de la Geneva şi ne povesteşte la ce să ne aşteptăm de la cel mai important eveniment de acest tip din acest început de an. Articolul e AICI.

18:15 După ce acum doi ani am văzut la Geneva o versiune roşie a conceptului Alfa Romeo Disco Volante, semnat de carosierii de la Touring Superleggera, anul ăsta vom vedea la standul italienilor o versiune verde-aurie a prototipului. Probabil în cinstea Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia. Oricum, maşina arată interesant, iar culorile  - atipice sportivelor din Peninsulă - au rolul de a împrospăta privirile pasionaţilor.

Touring Superleggera Alfa Romeo Disco Volante. Lung, dar bun.

18:00 Paranteză: mai sunt fix 6 ore până când se încheie votul în AUTOVOT 2014, competiţia de popularitate în care finaliştii sunt Opel Insignia şi Skoda Octavia la Maşini Accesibile, respectiv Range Rover Sport şi Audi A8 facelift la Maşini Premium. Dacă nu aţi votat încă, o puteţi face AICI

17:59 Englezii de la Autocar ne povestesc cum a fost în spatele cortinei juriului Car of the Year 2014 şi cum a câştigat Peugeot 308 în faţa unor modele în vogă precum BMW i3 şi Tesla Model S. Articolul, semnat de Steve Cropley, este AICI. Între timp, rezultatele complete au apărut într-un material dedicat pe Automarket.

17:57 Încă două ore şi jumătate până când vom vedea fotografiile şi vom avea informaţiile oficiale legate de toate premierele Grupului Volkswagen la Geneva 2014. Fani Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Bugatti, Bentley, Lamborghini, sunteţi pe fază?

17:50 AC Schnitzer, tunerii germani cu nume de preparat tradiţional austriac (well, kind of...), vor expune la standul propriu de la Geneva o versiune modificată a noii generaţii X5. Dacă vreţi, deci, un X5 ceva mai picant, apelaţi cu încredere la oamenii ăştia.

17:43 Nu e premieră mondială anul ăsta la Geneva, dar merită subliniată. Pagani Zonda Revolucion, versiunea radicală de 800 CP a supercarului italian, se află expusă la standul mărcii italiene şi deja face cu ochiul fotografilor. Mai multe fotografii la GT Spirit.

Pagani Zonda Revolucion.

17:18 Volvo a publicat primele imagini ale modului în care va îngloba interfaţa Apple pe consola centrală a viitoarelor maşini.

Cu această ocazie vedem cum funcţionează şi consola-tabletă touch care îi va lua locul actualei "console plutitoare". Practic, pe consolă vei avea la dispoziţie aplicaţiile de pe iPhone aşa cum se regăsesc şi pe telefon. Nice job! Mai multe detalii despre sistem găsiţi AICI.

Consola modelelor Volvo se va putea transforma în interfaţă Apple.

17:05 Prima imagine cu noul Mazda Hazumi Concept. Acesta este prototipul din care se va naşte viitorul Mazda2, deci viitorul sună bine pentru Mazda.

Mazda Hazumi anunţă noul Mazda2, care va prelua liniile de design de la fraţii mai mari Mazda3 şi Mazda6.

16:59 Alfa Romeo va expune mâine la Salonul de la Geneva versiunea Spider a sportive 4C. Deşi nu există anunţ oficial, aparatele foto ale jurnaliştilor curioşi au surprins imaginea de mai jos astăzi la repetiţiile care au loc la standul italienilor:

16:33 Este oficial. Maşina Anului în Europa este noul Peugeot 308, iar vestea a fost anunţată la Salonul Auto de la Geneva. Modelul francez a reuşit să bată în finală Tesla Model S şi BMW i3. Mai multe detalii AICI.

European Car of the Year 2014: 1. Peugeot 308 (307 p); 2. BMW i3 (223 p); 3. Tesla Model S (216 p)

16:30 Nissan Juke va primi un facelift la Geneva, iar imaginile-teaser pe care le oferă japonezii ne arată blocuri optice uşor revizuite şi posibilitatea comandării unui plafon retractabil. Poze şi detalii găsiţi AICI.

16:20 Lucrurile arată bine prin Geneva preziua Salonului Auto:

16:11 Nici tunerii nu stau că mâinile în sân la Geneva. Mansory a publicat primele fotografii oficiale cu Mansory Wraith, o versiune proprie a lui Rolls-Royce Wraith. Motorul rămâne un W12 de 6.6 litri, dar puterea creşte de la 630 la 740 CP, iar cuplul maxim merge de la 800 la 1000 Nm. Maşina poate fi recunoscută după desenul bi-tonal de la exterior: verde petrol şi argintiu.

Mansory Wraith. Dacă ai nevoie de 740 de cai putere şi de un Rolls.

16:01 Reuters dedică un articol interesant soluţiilor tehnologice pe care noua generaţie de modele de oraş le aduc la Geneva. Titlul materialului: "Automakers tap smartphone technology in battle over city cars".

15:56 Un prim teaser video pentru noul Honda Civic Type R. Pozele şi informaţiile oficiale vin în maximum 24 de ore.

15:50 Primele informaţii despre noul Jeep Renegade, rivalul lui Nissan Juke şi Renault Captur în segmentul SUV-urilor mici de oraş: desenat în SUA, construit în Italia la Melfi în aceeaşi uzină care va asambla şi crossoverul-frate Fiat 500X, oferit exclusiv în versiuni 4x4, va fi primul model din segment care va avea transmisie automată cu 9 trepte.

Noul Jeep Renegade are rolul de a se bate de la egal la egal cu Nissan Juke, Opel Mokka sau Renault Captur.

15:40: Opel Adam S este versiunea de 150 CP a citadinei Adam şi va fi una dintre noutăţile absolute ale celor de la Opel la Geneva. Primele fotografii ne arată o maşină de oraş interesantă, cu eleron care se asortează cu motorul de 1.4 litri turbo. Aşa da! Detalii şi fotografii complete AICI

Opel Adam S

15:31: Nissan promite să revoluţioneze lumea oglinzilor retrovizoare ncepând cu anul viitor, când va scoate pe piaţă prima oglindă centrală retrovizoare care foloseşte o cameră posterioară în loc de reflexia normală. va fi un element opţional. Mai multe detalii AICI

15:27: Maserati anunţă o premieră la Geneva: GT Concept, prototip din care va fi dezvoltat un rival pentru sportiva Jaguar F-Type. Imaginile oficiale vin probabil mâine, dar până atunci avem un teaser care nu spune prea multe:

15:13: Avem primele imagini scăpate pe net cu noua generaţie Audi TT, cu noul Jeep Renegade, cel mai mic model din gama Jeep, şi cu noua generaţie Toyota Aygo. Toate sunt disponibile AICI

15:10: Grupul Volkswagen îşi va prezenta noutăţile tuturor mărcilor în această seară într-un eveniment dedicat denumit "Volkswagen Group Night Future Tracks". Acesta are loc la Geneva, în afara complexului expoziţional Palexpo. Fotografiile de la eveniment şi detaliile oficiale de acolo vor putea fi urmărite pe această pagină.

15:08: Apple va fi unul dintre brandurile de urmărit la Geneva după ce presa internaţională anunţă o înţelegere la nivel înalt între marca americană şi Ferrari, Mercedes-Benz şi Volvo. Apple va oferi "o nouă modalitate de utilizare a unui iPhone la bordul modelelor acestor mărci". Numele serviciului este CarPlay.

14:50: Deşi la standurile de la Geneva încă se lucrează, există jurnalişti care au intrat în salon. iar aici avem deja un clip în care noul supercar Koenigsegg, denumit One:1, se dezvăluie parţial la standul mărcii suedeze. Mai multe detalii despre maşina de  1360 CP şi 1360 kg găsiţi AICI.

14:36: Până în acest moment avem confirmate, cu fotografii şi informaţii oficiale, 64 de premiere mondiale. Lista completă este AICI.

03 martie, 14:35: Bine aţi venit în secţiunea de LIVE TEXT de la Salonul Auto de la Geneva. Rămâneţi pe această pagină pentru informaţii calde şi rapide de la standurile constructorilor auto prezenţi la salonul european care deschide sezonul. Avem oameni la Geneva şi Bucureşti, iar informaţiile vor fi completate cu fotografii, clipuri şi tweet-uri de la faţa locului. 


Comentarii (3)

  • Ma intreb daca Dacia vine cu vreo surpriza la editia asta.
    7 2
  • mircea
    @asm Nu, la Dacia nu avem programat nimic notabil. Au tot fost la ultimele saloane, fac şi ei o pauză :)
    12 0
  • Dacia Plant
    Cu ce masina ati mers la salon ? Ce motor are ? Cum s-a comportat ? Consum ?
    Mai trebuie sa ne delectam si cu masini omenesti ca de Rolls Royce Mansory nu avem bani. :))
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru