Germania: "Opel are bani sa treaca peste luna aprilie"

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 18.03.2009
Desi GM insista pe langa guvernul german pentru ca acesta sa grabeasca ajutorul pentru Opel, oficialii ministerului economiei spun ca aceasta graba e deocamdata nefondata.

In ciuda problemelor financiare majore pe care le are GM, guvernul german afirma ca Opel si compania-mama General Motors au fondurile necesare pentru a trece peste luna aprilie.

"Partea pozitiva e reprezentata de faptul ca bani exista pentru ca Opel si GM sa continue in aceasta perioada", a declarat Dagmar Woehrl, unul dintre oficialii Ministerului Economiei din Germania. Oficialul german a continuat spunand ca vizita in SUA a ministrului Economiei, Karl-Theodor zu Guttenberg, a fost una de bun augur si reprezinta "un pas inainte" in discutiile dintre GM si Germania.

Marea problema a discutiilor dintre GM si statul german este reprezentata de faptul ca oficialii europeni vor sa fie siguri ca un eventual ajutor financiar acordat Opel nu va ajunge in vistieria companiei americane.

via | Reuters

Taguri: GM, Germania, Opel, ajutor, criza

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru