Germanii de la B&B au creat un Volkswagen Eos de 500 CP

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 30.03.2009
Tunerii de la B&B au creat un kit de modificari care urca puterea lui Volkswagen Eos pana la 500 CP.

Tunerul german B&B, specializat in modificarea modelelor Volkswagen si Audi, a anuntat noul sau pachet de modificari mecanice pentru Eos. Acest pachet vine la cateva luni dupa lansarea kit-ului estetic denumit "Caractere", pentru acelasi model al constructorului din Wolfsburg. Inginerii germani au dezvoltat un kit de tuning in patru etape pentru motorul TFSI de 2.0 litri.

La plecarea din fabrica, motorul 2.0 TFSI al lui Volkswagen Eos dezvolta 200 CP. Prima etapa de modificari ridica puterea unitatii de 2.0 litri la 360 CP, pe cand cea de-a doua etapa stoarce 400 CP din propulsorul TFSI. In cel de-al treilea stadiu de modificari, B&B Eos dezvolta 450 CP, iar in ultimul stadiu de tuning modelul va dezvolta 500 CP si 650 Nm. In versiunea care dezvolta 500 CP, Volkswagen Eos accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4.2 secunde, iar sprint-ul 0-200 km/h este realizat in 13.5 secunde. Viteza maxima a cabrio-ului de la Volkswagen este de 308 km/h.

Pentru a putea realiza asemenea performante, VW Eos a primit conducte speciale pentru admisie, un turbocompresor nou, elemente de injectie mai precise si o pompa de combustibil de mare capacitate. Fiabilitatea a fost una dintre cele mai dificile sarcini pentru inginerii B&B, motiv pentru care au adaugat un radiator suplimentar pentru ulei, o serie de garnituri intarite si numeroase componente cu o rezistenta imbunatatita fata de standard.

Via | AutomobilesReview

Taguri: B&B, Eos, VW, Volkswagen, tuning

Comentarii (2)

  • LOL
    Of..... de mult a aparut stirea asta
    0 0
  • Mircea
    Fara rost...
    Cam multa putere pentru o tractiune fata. Tot ce depaseste 300cp doar pe puntea fata devine dificil de gestionat si de pus pe asfalt, indiferent de ce sisteme electronice si mecanice s-ar folosi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru