Ghosn: "Viitorul Renault Clio 4 va fi produs in Franta si Turcia"

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 18.01.2010
Carlos Ghosn a tinut sa calmeze spiritele agitate de zvonul conform caruia fabrica franceza din Flins va fi scoasa din circuitul productiei viitoarei generatii Clio.

Povestea potentialei mutari a intregii productii a viitorului Renault Clio de la Flins (Franta) la Bursa (Turcia) a ajuns la final dupa ce Carlos Ghosn, presedintele Renault-Nissan, s-a intalnit in cursul weekend-ului cu Nicloas Sarkozy pentru a discuta problema. Conform speculatiilor aparute la inceputul saptamanii trecute in presa franceza, Renault si-ar fi dorit ca productia lui Clio sa fie mutata complet in Turcia, din cauza costurilor ridicate pe care le impune linia de productie din Franta. Guvernul francez a reactionat dur la aceste informatii, sustinand ca Renault ar face o mare eroare realizand aceasta mutare. "Daca industria auto din tara noastra a fost salvata in timpul crizei, acest lucru s-a intamplat datorita faptului ca Statul francez s-a implicat intens in acest aspect",afirma lunea trecuta Frederic Lefebre, purtatorul de cuvant al partidului condus de Nicolas Sarkozy.

In urma intalnirii dintre Sarkozy si Ghosn, acesta din urma a declarat ca Renault va continua productia lui Clio in ambele uzine detinute de compania franceza.

"I-am confirmat presedintelui ca vom produce Clio 4 la Flins, intr-un cadru general de double-sourcing cu uzina Bursa din Turcia", a spus Carlos Ghosn.

Actuala generatie Clio este produsa in trei uzine diferite: la Flins (38% din productia totala), la Valladolid (8%) si la Bursa (54%). Situl de productie spaniol de la Valladolid va iesi din calcul pentru Clio 4.

via | Autoactu

 

Comentarii (1)

  • semtex
    Carlos Ghosn l-a prins de oute pe Sarkozy si i-a spus cum se va proceda... Sarkozy a dat din cap aprobator cu o grimasa de durere :|

    Sa fim seriosi... Unitatea din Flins e mult prea importanta pentru a fi inchisa. Carlos Ghosn e jucator versat...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru