GM ia in considerare posibilitatea de a pastra Opel

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 25.08.2009
Compania General Motors ar putea sa pastreze marca Opel de teama rezilierii contractului de vanzare de catre Trezoreria SUA.

General Motors ar putea pastra pachetul majoritar de actiuni al marcii Opel, pentru care trebuie sa stranga 4.3 miliarde de dolari. Concernul american a luat aceasta decizie in urma ritmului in care decurg negocierile pentru a vinde marca din Russelsheim. Cu toate acestea, GM evalueaza in continuare ofertele pe care le-a primit pentru Opel si ia in considerare propunerea pe care a primit-o de la statul german privind semnarea contractului cu Magna.

Bineinteles, sarcina de a strange 4.3 miliarde de dolari nu este tocmai simpla pentru o companie care a iesit de scurt timp de sub protectia legii falimentului. Desi miscarile companiei GM ar putea parea ilogice, exista posibilitatea ca americanii sa fi observat potentialul marcii germane Opel si sa incerce sa fructifice resursele acesteia. Pe langa asta, unul dintre criteriile contractului dintre GM si Trezoreria SUA implica posibilitatea blocarii oricarei tranzactii facute de GM care depaseste valoarea de 100 de milioane de dolari. Contractul dintre GM si Trezoreria Statelor Unite ale Americii a fost semnat pentru a le oferi celor de la General Motors un imprumut de 50 de miliarde de dolari, iar americanii ar putea considera ca vanzarea Opel nu este o miscare potrivita, existand posibilitatea blocarii acastei tranzactii.

Via | DetroitNews

Comentarii (12)

  • Nebunu din patul tau
    Cum drq sa fie benefic sa vinzi Opel? Opel este un mega concern care face masini chiar foarte bune. O alta chestie e ca au omorat marca Pontiac. Puteau sa faca cu Pontiac acelas lucru cum au facut cu Saturn, adica sa il vanda.
    8 1
  • Naspa!
    0 6
  • hahahahhahaha vroiau sa inchida rana dar si-au dat seama c-au uitat forcepsul in Opel... si un rinichi care inca nu l-au valorificat...
    1 3
  • raDucKu
    dsa
    parerea mea e ca Tot ce detine GM o sa devina Chinezarie
    4 3
  • Alex_CT
    Pacat de Opel!
    2 2
  • Sa de-a Domnul sa vanda marca Opel si sa ajunga inapoi pe mana germanilor caci acolo ii este locul.
    Din punctul meu de vedere Opel produce masini foarte bune (comparativ anumite marci americane) si nu merita sa ramana pe mana americaniilor

    (cam off-topic,cu putin rasism dar merge si commentul meu)

    V-a salut.
    4 5
  • you_hoooo
    grozavul opel
    In ceasul al 12-lea americanii si-au dat seama ca ei vand perla coroanei. Am vazut ceva inovatii tehnologice importante de la vreo marca GM, in ultimul timp, in afara de Opel? Si in plus, culmea, o dau pe mana rusilor (se tot spune de Magna, dar cei 55% sunt facuti impreuna cu rusii de la Sberbank). Miza e prea mare din punct de vedere tehnologic, comercial, politic.
    Poate GM reuseste sa mai dea ceva active din China si strange bani ca sa pastreze aceasta marca de traditie.
    Problema ca tanti Merkel e mai interesata sa castige alegerile, sa inchege relatiile cu nenea Putin, deh energia vine de la mama Rusie; America nu mai e atat de interesanta.
    7 1
  • Indecizia stă la baza flexibilităţii
    GM sunt varză.
    5 7
  • Aha
    Opel trebuie sa ramana ceea ce este , si anume o masina americana. GM rules !
    1 4
  • da, e clar... opel o sa dea faliment !
    1 1
  • Opel / GM
    Eu zic ca Opel, daca vrea sa reziste pe piata, trebuie sa profite si de tehnologiile noi, de propulsie electrica, pe care le detine GM (vezi VOLT). In cazul "divortului", cei de la Opel vor trebui sa plateasca mai mult pentru aceste tehnologii, lucru ce se va resimti si in pretul final al viitoarelor modele. Parerea mea!
    0 0
  • opel
    Astia sunt cei mai nenorociti oameni posibil. Sincer nu inteleg cum de GM este numarul 1 mondial la productia de masini cand ei sunt varza. Acuma vor sa renunte la OPEL acuma nu mai vor. Imi pare sincer rau ca nu a ajuns din nou in mainile Europei (si aici nu ma refer la Rusia).
    Si apropo pentru toti cei care sunt neavizati si vorbesc asa aiurea - la belea nimeni nu vinde ceva ieftin pentru ca ia putini bani pe acel lucru. Se vand numai lucruri scumpe si cele care pot face banii, Adica OPEL.

    Faliment o sa dea daca ajunge in mainile rusilor - cand o sa inceapa astia sa fure linia de productie asa cum au mai facut si in al 2 razboi mondial. Cum credeti ca au avut ei bani sa faca moskvici - ul. In cel ce-al 2 razboi mondial au mutat toata linia de productie a lui OPEL in rusia si uite asa erau ei mari si tari, pe tehnologia altora.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru