GM: Nu vom face alte modele bazate pe Volt până în 2015

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 10.10.2011
Nick Reilly, şeful GM Europe, a declarat că nu vor construi modele noi bazat pe Volt până în 2015.

În urmă cu ceva vreme, oficialii General Motors anunţau modele derivate din Chevrolet Volt. Nick Reilly a revenit asupra acestei declaraţii cu o serie de clarificări: prima generaţie a lui Volt nu va avea un derivat, iar generaţia respectivă va fi păstrată în producţie până în 2015. Abia după 2015 ar putea exista un derivat al acestui model, dar trebuie să aşteptaţi să vedeţi ce se întâmplă, a declarat Reilly.

Lipsa derivatelor de Chevrolet Volt şi Opel Ampera este cauzată de ritmul lent de producţie şi de costurile mari ale tehnologiei pentru primele generaţii. Practic, orice model bazat pe Volt în prezent ar fi destul de costisitor, iar segmentul în care ar putea fi încadrat acesta este o problemă, deoarece un model mai mic decât Volt ar fi prea scump, iar un vehicul mai mare ar tăia din autonomia şi performanţele vehiculului.

Cei de la GM estimează că vor reduce dramatic preţul bateriilor lui Volt odată cu noua generaţie. În prezent, preţul unui set de acumulatori pentru Volt este estimat la 8.000 de dolari.

Succesorul lui Volt va beneficia atât de experienţa câştigată odată cu prima generaţie, cât şi de tehnologia avansată a acumulatorilor, care avansează pe zi ce trece. De la lansarea lui Volt, capacitatea acumulatorilor de pe piaţă a crescut, iar noua generaţie va beneficia de baterii cu 20% mai performante.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (3)

  • sau cu alte cuvinte...
    ..."fratele" meu de la Exon, cu care joc golf saptamanal, mi-a zis sa o las mai moale ca n-are niciun rost graba asta. In schimb Camaro ZL1, Durango V8 bagam la greu, ce plm.
    6 5
  • @silviugi
    :)
    Ai dat-o in bara.
    Volt are motor termic si ghici ceva, motorul respectiv se lubrifiaza cu ulei
    4 3
  • @thor
    ...ghici ce, Exxon are de toate, nu numai ulei...
    un 1,4L nu se compara cu un V8 5L
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru