GM reduce personalul administrativ cu 10.000 de oameni

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 10.02.2009
Personalul administrativ al celor de la GM se va reduce cu 10.000 de oameni in aceasta primavara, la nivel global.

Esential

10.000 de angajati GM vor ramane fara loc de munca incepand cu 1 mai 2009.

Noul an nu a adus vreo imbunatatire pentru cei trei mari giganti auto americani. Vanzarile au continuat sa scada, ba chiar mai dramatic decat o facusera la sfarsitul lui 2008. Rezultatele negative ii silesc pe cei de la General Motors sa continue politica de disponibilizari cu o decizie drastica.

Constructorul american va reduce la sfarsitul lunii aprilie personalul administrativ cu 10.000 de oameni la nivel global. In prezent, GM dispune de 73.000 de oameni care lucreaza in functii administrative in toata lumea, doar 63.000 dintre acestia urmand sa faca fata noului val de disponibilizari.

Din cei 10.000 de viitori someri, 3400 lucreaza pe teritoriul Statelor Unite, unde GM detine in prezent un total de 29.500 de angajati in sectorul administrativ.

De la 1 mai vestile nu vor fi prea bune insa nici pentru cei care isi vor pastra actualul loc de munca. Pentru a reduce costurile, General Motors va reduce salariul de baza al celor care se afla in pozitii de conducere cu 10%. Un salariu mai mic vor primi si cei care nu au functii de conducere, aici procentul fiind mai mic, intre 3 si 7%.

via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru