GM va construi cel mai mare laborator de cercetare din lume

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 13.01.2009
GM va construi cel mai mare laborator de cercetare din lume, axat pe dezvoltarea acumulatorilor pentru vehicule electrice.

Presedintele General Motors, Rick Wagoner, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa la Salonul Auto de la Detroit ca vor construi cea mai mare laborator de dezvoltare al acumulatorilor din lume.

Pe langa acest laborator, compania americana va construi si o fabrica unde vor asambla acumulatorii pentru Chevrolet Volt. Laboratorul de dezvoltare va avea o suprafata de 2.900 metri patrati si va fi cel mai mare laborator de acest gen din intreaga lume.

Din momentul in care laboratorul va fi operational, GM intentioneaza sa ofere si celolalti producatori posibilitatea de a isi testa acumulatorii in institutia lor. Oficialii GM au declarat ca orice companie care dezvolta acumulatori noi ii va putea aduce la laboratorul lor din Michigan unde vor fi testate gratis de inginerii GM. Aceasta masura are scopul de a mari baza de cunostinte privind tehnologia care sta in spatele acumulatorilor si a dezvolta modele care sunt mai ieftine dar mai performante.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru