GM: "Vrem să fim ca Apple"

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 14.08.2011
Joel Ewanick, directorul de marketing al GM doreşte ca firma pe care o conduce să devină asemeni celor de la Apple.

La începutul săptămânii acesteia vă anunţam că General Motors a reuşit să preia poziţia de lider în clasamentul celor mai mari constructori auto. De această dată, Joel Ewanick, directorul de marketing GM iese la rampă cu o serie de declaraţii optimiste. Acesta vrea ca gigantul american să devină o companie inovativă, elegantă, de ultimă generaţie, asemeni creaţiei lui Steve Jobs.

"Avem un obiectiv aspiraţional şi acesta reprezintă un target mare pentru noi. Este timpul ca marca nostră să se diferențieze clar și să se claseze mai aproape de un brand global ca Apple. Este timpul ca o companie producătoare de automobile să iasă în față și să se adreseze consumatorilor și nevoilor lor, într-un mod nemaiîntâlnit până acum", a declarat Joel Ewanick.

"Am înţeles că principalii noştrii competitori sunt Toyota, Volkswagen, Hyundai - un oponent foarte foarte puternic pe care eu îl cunosc bine - şi bineînţeles, Ford", a completat Joel Ewanick, fost director de marketing în cadrul Hyundai.

Cum va reuşi General Motors să devină asemeni Apple rămâne un lucru vag, iar o serie de experţi s-au arătat sceptici cu privire la acest pas al gigantului american.

"Cred că este un ţel impresionant, dar răspunsul scurt este nu. Nu este posibil în climatul în care trăim. Automobilele nu au prezintă interes la scară largă aşa cum o fac ultimele produse tehnologice", a declarat Peter DeLorenzo, expert în industria de marketing.

Via | Autonews

Comentarii (6)

  • Tipul asta cred ca nu stie ce fel de produse face Apple.
    Adica sa fie foarte scumpi si foarte buni. dar asta ar insemna costuri de productie si vanzare muuult mai mari. Nu zic ca GM nu ar fi in stare sa faca asa ceva, dar poate doar daca toti clientii ar fi milionari in dolari lucrul asta ar fi posibil. Sigur GM merita sa fie pe primul loc?
    11 6
  • cumparati BMW si Mercedes
    Nu ? Nimic mai simplu....
    2 5
  • Andros
    GM are potential!
    4 2
  • @
    GM vrea dar nu poate =))
    5 3
  • GM poate (aproape)orice,doar e cel mai mare constructor auto.
    Oricum,in prezent merge destul de bine,nu era nevoie de o asemenea afirmatie.
    5 2
  • george
    THE SKY IS THE LIMIT FOR GM
    Cu bani de la contribuabili, GM poate orice, asa cum s-a vazut in ultimii ani, in special din 2008 incoace...

    Iar acum ca s-a dat din nou drumul la fabrica de bani, si se asteapta o viitura de dolarei, viitorul nu numai ca nu mai reprezinta o problema pentru GM dar oamenii isi permit sa viseze frumos si sa-si fixeze tinte extrem de ambitioase ...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru