Grupul Fiat va face o oferta pentru Opel pana miercuri

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 19.05.2009
Sergio Marchionne se va intalni astazi cu directorii GM Europe si oficialii guvernului german pentru a face o oferta pentru Opel. Noul proprietar al companiei Opel va fi stabilit maine.

Esential

18.000 locuri de munca din Europa sunt in pericol in cazul in fabricile Opel vor fi inchise.

Sergio Marchionne, directorul companiei Fiat, se va intalni in decursul zilei de astazi cu consilierii si oficialii guvernului german pentru a discuta despre conditiile in care se va face achizitia companiei Opel. Potrivit unei surse familiare cu situatia, Sergio Marchionne va face o oferta non-finaciara pentru Opel pana miercuri. Data de 20 mai este termenul limita dat de guvernul german pentru alegerea noului proprietar al companiei Opel.

Spre deosebire de divizia americana a companiei GM, GM Europe nu are posibilitatea sa declare insolventa si sa fie aparata de legea falimentului din cauza faptului ca operatiunile companiei sunt impartite pe mai multe tari europene. Fiat trebuie sa ajunga la un consens cu guvernul german inainte ca General Motors sa declare insolventa in Statele Unite ale Americii, deoarece germanii s-au angajat sa protejeze Opel in cazul in care GM o sa declare insolventa.

Seful consiliului muncitorilor Opel, Klaus Franz, se teme ca preluarea companiei de catre Fiat va duce la inchiderea fabricilor si eliminarea a 18.000 locuri de munca in Europa. Acest lucru este improbabil deoarece Sergio Marchionne a reusit sa redreseze compania Fiat din punct de vedere financiar fara a inchide nici o fabrica.

Pe langa asta, Marchionne i-a promis lui Juergen Ruettgers ca nu va inchide nici o fabrica Opel in cazul in care va prelua aceasta companie.

Sergio Marchionne intentioneaza sa foloseasca o platforma comuna pentru modelele Fiat si Opel pentru a economisi bani si a pastra fabricile de automobile din Europa deschise. Acest plan include eliminarea anumitor modele Opel, precum si a unor modele Saab – in cazul in care Fiat va achizitiona si aceasta companie. Fiat si General Motors au colaborat in trecut si au impartit platforme si motorizari. In mod ironic, General Motors a platit despagubiri pentru a renunta la aceasta intelegere.

Via | JustAuto (inreg.)

Comentarii (3)

  • Asta e maximul ironiei
    Fiat s-a redresat cu 2 mld $ luati de la GM.
    Acum se pregatesc sa le preia divizia europeana.

    Nu fac italienii cele mai bune masini dar la "inginerii" financiare se pricep.

    Nu stiu daca e suficient in vremurile astea dar palma pe obrazul scortos german care se uita de sus din pozitia de producator de masini tip "uber alles" va fi cu atat mai dureroasa cu cat e aplicata de regii neincoronati ai entuziasmului emotional care se mai lasa cu "mici scapari" tehnologice...
    2 1
  • cristian
    maka k p'tine
    Pfaaa :) :)

    Te-ai stricat la faza asta

    Zi si tu ce ai mancat sau ce medicamente ai luat ca sa ne ferim

    O sa-i sun pe aia de la 9 sa nu mai va dea voie cu la calculator

    Te dai mare cunoscator dar defapt vorbele tale ascund multe complexe si o mare suferinta
    1 1
  • @cristian
    Nefiind asa fin psiholog precum Cristian imi permit sa ma limitez la statutul de pasionat de masini.

    Execeptand opinia personala si formularea din ultima fraza, informatiile de mai sus sunt adevarate si verificabile 100%.

    Orice suferinta as putea avea eu e infima pe langa educatia paguboasa de contestatari care ne batuie pe noi romanii. Imi imaginez ca esti destul de tanar Cristiane si ma intristeaza faptul ca ti s-au transmis refelxele comunistoide...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru