Guvernul german nu va cumpara actiuni Opel

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 23.03.2009
Cancelarul german Angela Merkel a declarat ca guvernul german nu va achizitiona actiuni Opel pentru a controla aceasta companie.

Conform declaratiilor facute de cancelarul german Angela Merkel, guvernul german nu va achizitiona actiuni Opel, dar va ajuta compania General Motors. Astfel, diviza GM.N a companiei General Motors va primi un ajutor financiar din partea statului german. Merkel nu intentioneaza achizitia de actiuni in cadrul companiei Opel.

Angela Merkel considera ca viitorul Opel nu poate fi planuit pana cand nu va fi stabilita situatia companiei General Motors. Cancelarul german este presat sa ajute compania Opel, si are nevoie de un rezultat clar pana in luna septembrie, cand vor fi organizate alegeri in Germania.

Tabara conservatoare din spatele cancelarului german opune rezistenta la oferirea imprumuturilor, deoarece statul german a oferit deja un imprumut unor companii cum ar fi Commerzbank si Hypo Real Estate. Ministrul german al Economiei, Karl-Theodor zu Guttenberg, a declarat ca discuta cu potentiali investitori in compania Opel, dar a mentionat ca interesul acestora variaza in functie de calitatea planului GM pentru Opel.

Via | Reuters(inreg.)

Comentarii (1)

  • Poate le reuseste schema aia cu actiuni gratis contra pastrat obiect de activitate in genul Chrysler cu Fiat.

    Acum sa vezi discutii ca de ce sa primeasca ajutoare BMW si Opel nu...

    Poate sa certifice cineva ca D-na Merkel nu are "biiiig balls" ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru