Hibridul Porsche 918 Spyder a debutat la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 02.03.2010
Porsche a prezentat inca un hibrid in standul sau de la Salonul Auto de la Geneva. Acesta se numeste 918 Spyder si are un propulsor V8 de 500 CP si doua motoare electrice care ofera impreuna 218 CP.

Cei de la Porsche au prezentat conceptul numit 918 Spyder la Salonul Auto de la Geneva. Modelul este un hibrid care poate fi incarcat si de la priza si emite doar 70 de grame CO2 per kilometru. Aspectul acestui model este inspirat din cel al lui Carrera GT, iar sub capota sa se ascunde un V8 de 500 CP alaturi de o pereche de motoare electrice care ofera un total de 218 CP. La fel ca Toyota Prius, Porsche 918 Spyder este un full hybrid, deci poate sa parcurga o distanta limitata doar pe curent electric.

Porsche 918 Spyder are patru moduri diferite de rulare pentru cele doua trenuri de propulsie pe care le detine. Astfel, soferul poate sa opteze pentru perfomante maxime sau pentru eficienta maxima, dar si pentru alte doua moduri care sunt incadrate intre cele doua extreme mentionate anterior. Modul Hybrid imbina ambele trenuri de propulsie pentru o economie de carburant optima, iar modul Sport Hybrid ofera un plus de performanta. Potrivit primelor informatii, Porsche 918 Spyder poate sa parcurga pana la 26 de kilometri in modul 100% electric.

Cei de la Porsche au anuntat ca noul 918 Spyder este capabil sa faca un tur de Nurburgring in mai putin de 7 minute si 30 de secunde pe modul Race Hybrid.

Noul 918 Spyder are si un buton special care ofera un plus de putere prin interventia motoarelor electrice. Modelul german beneficiaza si de un sistem de recuperare a energiei cinetice pierdute la franare, care este folosit pentru incarcarea baterilor. Porsche a anuntat ca interiorul lui 918 Spyder prefigureaza viitoarele sale modele, dar nu a dat niciun detaliu despre o eventuala versiune de productie.

 

Via | Porsche

Comentarii (4)

  • vreau la geneva
    12 0
  • Robert
    Porsche 918 Spyder
    Dupa ce in 1900 la Paris, Ferdinand Porsche a prezentat primul automobil hibrid din lume, cei de la Porsche vin cu un supercar care ne arata modul in care va evolua in viitorul apropiat atat gama Porsche cat si celelalte marci sportive . Bravo Porsche !
    12 0
  • Victor
    Nou record pentru motoarele aspirate : 147 CP/L !
    Motor V8, 3.4 L ASPIRAT, 500 CP, putere litrica 147 CP/L ! INCREDIBIL ! Fostul record la motoarele aspirate, era detinut de Ferrari cu 127 CP/L cu motorul V8 de 4.5L si 570 CP de pe Ferrari 458 Italia .
    7 0
  • a
    ceva e dubios cu consumul asta de 3 litri la 500 cai putere....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru