Honda testeaza o pompa de hidrogen alimentata solar

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 28.01.2010
Inginerii Honda testeaza o pompa de hidrogen alimentata de panouri solare. Aceasta este destinata uzului casnic si ar putea revolutiona industria auto.

Dupa ce au prezentat modelul FCX Clarity pe care il ofera in regim de leasing in California, cei de la Honda au creat o pompa de hidrogen alimentata cu energie solara. Pentru moment, aceasta este inca in teste si este destinata utilizarii casnice. Scopul acestei pompe este de a le oferi clientilor casnici posiblitatea de a-si incarca masina cu pile de combustibil simplu si fara costuri mari chiar din propriul garaj. Productia de hidrogen a acestei pompe este de jumatate de kilogram de gaz pe zi, ceea ce ar trebui sa fie suficient pentru un navetist tipic. Studiile au relevat faptul ca persoanele care utilizeaza masina pentru a ajunge la serviciu parcurg, in medie, mai putin de 50 de kilometri pe zi.

Pompa de hidrogen a celor de la Honda produce hidrogen utilizand apa si curent electric. Energia electrica necesara acesteia este de 6kilowati, care sunt obtinuti de panourile solare montate pe acoperisul casei clientului. Avand in vedere faptul ca pompa respectiva este testata in California, celulele solare ar trebui sa se incarce la maximum in fiecare zi a anului fara niciun fel de problema.

Introducerea unei asemenea pompe in productia de serie ar rezolva multe impedimente intalnite de producatorii de automobile care au dezvoltat vehicule alimentate cu hidrogen, indeosebi problema infrastructurii de alimentare si cea a costurilor ridicate de incarcare de acasa.

Honda le-a oferit catorva clienti norocosi posibilitatea de a testa noul FCX Clarity pentru o perioada determinata de timp. Acestia folosesc modelul alimentat cu hidrogen in raza orasului Los Angeles, care beneficiaza de cateva statii de incarcare cu acest gaz. In cazul in care pompa de hidrogen alimentata cu energie solara functioneaza asa cum prezic cei de la Honda, clientii care folosesc un FCX Clarity ar putea sa circule aproape gratis in fiecare zi, fara emisii de carbon in timpul functionarii sau incarcarii vehiculelor cu hidrogen pe care le utilizeaza.

Via | TheGreenCarWebsite

Comentarii (6)

  • super
    asta e cel mai misto honda,peste accord.
    11 3
  • AndreiRN
    Sfarsitul
    Incepe sfarsitul pt petrolisti.
    De fapt in laborator se stia de mult si asteptam vanzarea masinilor fara petrol cat mai curand.
    10 1
  • hidrogen
    e bine ca nu o sa renunte la motorul cu combustie interna
    4 5
  • FCX Clarity
    Flavyuz, FCX functioneaza cu ajutorul celulelor de combustibil, ce produc electricitate pt. propulsia electrica a masinii. Nici vorba de Otto sau Diesel!
    9 1
  • LR
    inseamna ca am inteles eu gresit despre ce este vorba, mersi de lamurire!
    6 1
  • @Flavyuz
    No problem!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru