Iata noul Maserati GranCabrio, fratele decapotabil al lui GranTurismo!

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 24.08.2009
Maserati a dezvaluit astazi varianta decapotabila a modelului GranTurismo, botezata de italieni GranCabrio. Modelul este asteptat sa debuteze oficial in toamna la Salonul de la Frankfurt.

Esential

433 de cai putere dezvolta motorul instalat pe Maserati GranCabrio.

Anticipata deja de presa internationala de specialitate, varianta decapotabila a modelului Maserati GranTurismo a debutat astazi oficial pe internet. Italienii au dezvaluit primele imagini si informatii ale modelului cu acoperis rabatabil, botezat GranCabrio.

Asteptat sa debuteze live in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, noul derivat din gama Maserati adopta un acoperis textil, care promite o masa cat mai apropiata de cea a coupe-ului (1880 de kilograme). Chiar si asa, decapotabila va avea nevoie de un propulsor puternic pentru a imprima un caracter dinamic.

De aceea italienii au preluat unitatea V8 de 4.7 litri si 433 de cai putere a versiunii sportive GranTurismo S. Propulsorul ofera puterea maxima la 7000 de rotatii si un cuplu de 491 Nm la 4750 de turatii, promitand insa un sprint de la 0 la 100 de km/h putin mai lent decat cel al coupe-ului (5.5 secunde). In aceste conditii, viteza maxima ar putea atinge o valoare de 290 km/h.

In comunicatul de presa emis astazi, Maserati anunta ca GranCabrio vine cu cel mai mare ampatament din segmentul sportivelor cabrio , ceea ce se traduce in tinuta de drum imbunatatita si mai mult loc pentru psagerii de pe bancheta din spate.

Varianta decapotabila a modelului care a stat la baza dezvoltarii supercarului Ferrari California va debuta oficial in toamna acestui an in cadrul Salonului de la Frankfurt, pretul sau fiind inca un mister.

Se asteapta ca aceasta sa fie cu 15% mai mare decat cel al coupe-ului, ceea ce se traduce in aproximativ 102.000 de euro.

Comentarii (2)

  • numarul corect de locuri
    Decapotabila pentru familisti dom'le,sa terminam cu prostiile astea in doua locuri.Din asta imi iau.
    :)
    1 0
  • wow
    una dintre cele mai frumoase masini pe care le-am privit vreodata....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru