Imagini noi cu Porsche Panamera Cabrio

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 15.03.2010
Design-ul viitorului Porsche Panamera Cabrio a fost ilustrat din nou printr-o serie de schite prezentate la Biroul American de Patente. De data aceasta, modelul german are un plafon diferit, cu un element fix.

Englezii de la Autocar au dezvaluit imagini noi ale versiunii cabrio a lui Porsche Panamera. Modelul german a fost deconspirat din nou de o serie de schite inregistrate la Biroul American de Patente. Primul derivat al lui Panamera are o complexitate deosebita, care va crea o serie de dificultati in procesul de productie. Modelul nu va avea niciun montant B sau C, lucru care va genera nevoia pentru un sasiu extrem de rigid, alaturi de o serie de bari de suport mai rigide amplasate in spatele scaunelor.

Spre deosebire de primele imagini, noile schite prezina un sistem diferit, care este echipat cu o sectiune centrala care pare sa fie fixata permanent de caroserie. Costurile de dezvoltare si productie ale unei decapotabile cu patru usi sunt mult mai ridicate decat cele ale unui coupe dezvoltat pe platforma lui Panamera. Aceasta varianta le ofera clientilor Porsche acelasi spatiu interior alaturi de un platfon decapotabil, in detrimentul spatiului oferit de portbagaj.

Vecinii de la Mercedes-Benz, avand sediul tot in Stuttgart, au prezentat o versiune decapotabila a lui S-Klasse in urma cu trei ani. Conceptul Ocean Drive oferea tot patru locuri si patru usi alaturi de un acoperis pliabil din panza.

La acea vreme, modelul Mercedes-Benz era inca in stadiul de concept, iar modelul nu a ajuns pana acum in productie. Spre deosebire de conceptul Ocean Drive, cei de la Porsche au considerat viabila dezvoltarea unui model de nisa precum Panamera Cabrio, ale carui schite au fost dezvaluite odata cu prezentarea patentului in Europa si Statele Unite ale Americii la oficiile dedicate acestui scop.

Via | Autocar

Comentarii (4)

  • Stelian_Opincariu
    Un exemplar de o caracteristica dementiala dragi prieteni.Bani sa avem sa ne cumparam fiecare asa ceva! O amsina absolut cool!
    3 6
  • ...
    Nici panarama de panamera n-am inteles ce doreste sa fie, dapoi prostia asta de coupe...

    am impresia ca atat bmw cat si porsche au inceput sa se proesteasca urat la cap. design...
    1 1
  • Panamera este un coupe in 4 portiere.
    Panamera la care se refera articolul asta este cabriolet in 4 portiere.
    Nu e asa de greu, nu?
    Panamera si prostie nu au ce cauta in aceeasi propozitie :D.
    1 0
  • ma termina stelian cu comentariile lui... ce urmaresti omule? crezi ca daca te milogesti la fiecare articol poate poate iti arunca un os careva?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru