Infiniti Etherea de serie va debuta oficial în 2013

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 10.08.2011
Infiniti va avea un nou model entry-level abia în 2013, când este aşteptată pe piaţă versiunea de serie a conceptului Etherea, prezentat anul acesta la Geneva.

Conceptul Etherea, prezentat de Infiniti în cadrul ediţiei de anul acesta a Salonului Auto de la Geneva, va da naştere unui model de serie, un compact premium, pe care toată lumea îl aştepta, mai puţin rivalii de la Mercedes, Audi şi BMW.

Modelul va fi un nou entry-level în gama Infiniti, capabil să lupte în segmentul C cu nume mari precum Audi A3 sau BMW Seria 1. Debutul oficial al versiunii cu cinci uşi este programat în 2013, ulterior urmând să îşi facă apariţia şi alte derivate de caroserie, cabrio şi coupe, asemeni rivalilor.

Viitorul Etherea va deveni primul model din istoria constructorului nipon care adoptă tracţiunea faţă, producţia sa urmând să fie asigurată de uzina britanică din Sunderland. Pe lângă motorizări de provenienţă Mercedes, am putea vedea şi un sistem hibrid gândit de japonezi.

Infiniti mizează pe modelul compact, pe o versiune de lux a lui Nissan Leaf şi pe anticipatul crossover JX pentru a-şi îmbunătăţi rezultatele financiare.

Divizia de lux Nissan speră să vândă până în 2016 un total de 500.000 de unităţi pe an, planurile sale de expansiune vizând 71 de ţări şi nu doar 36, pe câte activează în prezent.

via | autoblog 

Comentarii (1)

  • merce"des"-"rar"
    aoleo, motoare mercedes? de ce? au nevoie?, un diesel gasesc in alta parte (nissan).

    acuma ca si cedeaza =))

    http://www.autobild.de/artikel/mercedes-probeme-mit-v6--v8-benzinern-1868124.html
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru