Informaţii noi despre viitoarea generaţie Toyota Auris

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 07.05.2012
Toyota se pregăteşte să lanseze viitoarea generaţie Auris în 2013. modelul va avea un design sportiv şi va beneficia de motoare diesel semnate de BMW.

Toyota ştie că piaţa europeană absoarbe foarte bine modelele compacte. Tocmai de aceea, japonezii speră să readucă publicului de pe Bătrânul Continent o nouă generaţie Auris mult mai competitivă.

Succesorul, cel mai probabil o revenire la vechea denumire Corolla, va încerca o abordare emoţională a segmentului şi va miza pe un aspect sportiv. Modelul va fi mai mare decât actuala generaţie şi va fi promotorul unui nou tren de propulsie hibrid, mult mai uşor şi mai ieftin decât cel regăsit pe actualul Auris Hybrid.

Versiunea de serie va sosi în 2013 şi va putea fi comandată şi cu versiuni diesel, Toyota promiţând să exploateze până atunci parteneriatul cu BMW. Nu este, aşadar, exclus să vedem pe viitorul Auris noul diesel de 1.5 litri sau actuala unitate de1.6 litri, mult mai performante decât actualul motor de 2.0 litri D4-D.

via l autointernationaal

Comentarii (9)

  • sa vina mai repede
    Eu ma tot abtin de 1 an sa iau alta masina. Am fost aproape de Avensis, Accord apoi Jetta.

    Daca se aude ca aduc motoare de macar 150 cai cuplate la o cutie cu dublu ambreiaj sau orice automata cu consum competitiv atunci voi fi primul care depune avansul..

    Foarte multumit de Corolla (berlina).
    10 5
  • the hep
    de cand are bmw motor de 1.6 diesel ?!?!
    4 4
  • .....de cand l-au pus pe Mini ( 90 si 112cp)
    7 0
  • ... şi va beneficia de motoare diesel semnate de BMW.
    ...care beneficiaza de motoare diesel semnate de PSA
    3 0
  • Alin D.
    nu e motor BMW
    BMW foloseste motoare HDi (pe mini, in speta cel de 1.6) de la PSA in baza colaborarii lor mai vechi (BMW da motorul pe benzina si PSA cel diesel). Probabil il detin in coproprietate acum, asa cum fac si cu cei de la FORD.
    3 0
  • the hep
    dar motorul asta e imprumutat de la PSA , nu?
    3 1
  • Ivanoff
    1.4 D-4d 90CP (205 Nm)
    Despre motorul de mai sus imi pare rau ca nu pomeniti nimic..
    A fost ales motorul anului la lansare si asta undeva in 2003-2004 si este un motor extraordinar...chiar si in 2012. Nu mai zic de 2.2 D-CAT 177 CP si 400 Nm care la vremea lui se batea cu 2.5 Diesel de la BMW care tot 177 CP dezvolta insa cu 0.3 l mai mare.
    Dar dc BMW nu are capacitatea si know how-ul de a dezvolta o tehnologie hibrida proprie, stirea poate sa fie intoarsa 180' astfel incat sa para un ajutor adus celor de la Toyota
    2 1
  • multe si proasta ca VAG
    E cam varza chinezaria asta obosita. Uni au 130 de cai din 1.6 ( Dci ) :). Dar las ca merge si asa.
    1 2
  • @Calingura
    Mai omule,nu poti compara Honda Accord si Toyota Avensis cu rabla de VW Jetta.In primul rand,primele doua fac parte din clasa medie superioara (Jetta e o compacta),in al doilea rand -cel putin Accord- e din categoria premium,ceea ce nu putem spune despre VW!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru