Informaţii noi despre viitorul Volkswagen Passat

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 20.01.2012
Noua generaţie Volkswagen passat vine în 2014. Modelul de clasă medie va fi dezvoltat pe platforma lui Golf 7 şi va beneficia doar de motoare Euro 6.

Esential

1400 de kilograme ar urma să aibă viitorul VW Passat.

După ce ieri anunţau că un oficial Volkswagen le-a confirmat debutul noului Golf în cadrul Salonului Auto de la Paris de anul acesta, jurnalişii publicaţiei germane Auto, Motor und Sport publică astăzi şi o serie de noi detalii despre viitoarea generaţie Passat.

Modelul de clasă medie va adopta aceeaşi platformă MQB pe care vom regăsi şi noul Golf 7. Structura le va permite inginerilor germani să reducă masa totală cu aproximativ 40 de kilograme şi să facă din Passat o maşină de numai 1400 de kg. Mai mult, platforma MQB va eficientiza producţia, va reduce costurile şi va facilita introducerea unor tehnologii de siguranţă noi în echiparea de bază.

În ceea ce priveşte oferta de motoare regăsită pe piaţa din Europa, Volkswagen va miza din nou pe propulsoare diesel eficiente, capabile să respecte şi normele de poluare Euro 6. Pentru cei care preferă benzina, veştile nu sunt tocmai bune.

În prezent, în gama Passat, există două motoare, unul de 1.4 litri şi V6-le de 3.6 litri şi 300 de cai putere.

Acesta din urmă ar putea fi scos definitiv din uz, în timp ce motorul de 1.4 litri va oferi 140 de cai şi va adopta tehnologia care îi permite să folosească doar doi cilindri din cei patru, în traficul urban.

Motorul ar putea fi oferit şi alături de o unitate electrică sub caroseria unui viitor Passat hibrid. Întregul ansamblu ar putea oferi astfel 170 de cai şi o rulare doar în modul electric de numai 50 de kilometri.

via | autoblog

Comentarii (7)

  • razvanis
    automarket atentie
    Nu e corecta exprimarea "platforma lui Golf7" , este asa cum ati spus platforma MQB, si daca vreti sa ii asociati un model, puteti sa spuneti platforma lui VW Up pentru ca asta e primul model lansat pe piata care beneficiaza de ea.
    14 7
  • alta plictiseala marca vw?
    32 28
  • Motor
    Sa inteleg ca motorul va fi amplasat transversal?
    0 5
  • @alin
    tu ai fost facut din plictiseala
    25 23
  • wow!!! dar ce WC frumos!!!
    24 24
  • wow!!!, ce intoxicatie de marca DACIA, N-AI TU BANI DE "STRUGURI D-ASTIA"...
    14 17
  • Attila
    PLICTISITORUL PASSAT
    Sincer deja eu si multi altii s-au saturat sa tot vada aproape in fiecare an un nou passat,si schimbari la motor......Un brand mare auto in afara de VW ma refer la alte marci sigur nu vezi asa ceva si nu cred ca o sa vedem..Deci la final...mai bine lasa un model sa mearga cativa ani in productie nu sa le tot schimbe in fiecare an...plictisitor de tot
    17 14

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru