Ipoteze: Un A5 special pentru centenarul Audi

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 13.07.2009
Celebrele modele de raliu Quattro vor fi readuse in prim-plan de catre Audi printr-un model aniversar bazat pe A5.

Dupa ce Audi a lansat acum o luna un pachet aniversar pentru unele dintre modelele sale, denumit sugestiv "100 Years of Audi", constructorul german a anuntat ca implinirea primului centenar va fi celebrata si printr-un model de sine statator, care deocamdata este tinut sub secret strict de catre inginerii de la Ingolstadt.

Din cate se pare, modelul pe care Audi il pregateste va fi bazat pe actualul coupe A5 si va fi construit in spiritul celebrelor modele Quattro, pe care Audi le-a aliniat la startul probelor de raliu din anii '80. Pentru a se ridica la nivelul momentului si la cel al modelelor pe care le readuce in fata, modelul centenar va dispune de un kit special de caroserie, cu imbunatatiri aerodinamice evidente. In plus, modelul special va dispune de jante mai mari si de frane direct proportionale cu acestea, tabloul fiind completat de o multime de elemente din fibra de carbon.

Din punct de vedere estetic, modelul care va face trecerea in cel de-al doilea secol Audi va aminti de celebrele exemplare Quattro prin priza de aer tripla de la baza capotei si prin grilele din spatele celui de-al treilea geam lateral. Nu in ultimul rand, un sticker Audi plasat la baza usilor laterale va readuce in fata publicului iubitor de raliuri o imagine care a facut istorie acum un sfert de veac.

Taguri: A5, Audi, Quattro

Comentarii (6)

  • BobbyRo
    ?
    Si de ce nu l-au creat de la inceput asa? Ma intreb si eu ca tot omul... Macar sa fi existat posibilitatea de a-l transforma in asa ceva! Parca e un caracter din Transformers, sau un rechin foarte suparat pe viata!!
    1 1
  • Ripper
    Sa zicem...
    Arata bine, dar capota aia parca ii cam ia din fineatea si stilul ala specific ptr Audi.... si aduce cu capota de la Shelby GT500, dupa parerea mea :D
    0 0
  • geam
    unu...doi...tr....of.....uuunuuu.....dooooooiiiiii.....tr.......bai nu stiu cum naiba, dar nu gasesc deloc al treilea geam lateral....unde e pozitionat? grila o vad....vad doua din cele 3 geamuri laterale, dar nu-l gasesc pe-al treilea....parbrizul si luneta se pun? :)
    0 0
  • catalinux
    A5 Photoshop
    Pt @avarvarei:

    In partea din fata este lucrat destul de curat. Nu-mi place modul in care ai integrat farurile de la R8 si nu impartasesc deloc ideea acelei fante de aer de deasupra grilei, care este in fapt un artificiu estetic pus pe seriile S, sub grila.

    Nu-mi place nici gradient-ul cu sigla Audi de pe prag, care inspira tuning din targ.

    Partea din spate este nereusita total. in primul rand ca nu ti-au mai iesit proportiile, iar geamul spate fara rama este integrat defectuos. Insa cel mai mult ma frapeaza acea "linie" neagra care eu o vad ori ca o continuare a ideii de la faruri sau ca pe o fanta cum aveau batranele Dacii 1300. In orice caz o ideea foarte proasta.

    P.S.: La partea din spate te plictisesti sau ce naiba, ca si render-ul cu Dacia SUV este zbarcit grav de tot la posterior.
    1 2
  • Quattro
    Pentru cei care nu cunosc modelul original: http://www.audiworld.com/news/05/25quattro/quattro.jpg
    0 0
  • andrei
    aaaaaaa.....
    dar ceva despre motor???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru