Israel: Proiectul Better Place a strâns 90.000 de rezervări

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 07.07.2011
Proiectul Better Place debutează luna aceasta în Israel. Peste 90.000 de persoane doresc să deţină un vehicul electric, iar Renault Fluence Z.E. este modelul principal al acestei campanii în ţara respectivă.

Esential

160 de kilometri reprezintă autonomia unui Fluence Z.E.
3 minute dureaza schimbarea bateriei in regim Quick Drop.

Proiectul Better Place al celor de la Renault Nissan a strâns 90.000 de înscrieri în Israel. Acest proiect vizează comercializarea de automobile electrice şi construirea de staţii de încărcare pentru aceste vehicule. Respectivele staţii de încărcare îşi propun să înlocuiască benzinăriile actuale, graţie faptului că pot să schimbe un acumulator de Fluence Z.E. în doar câteva minute. Oficialii Renault-Nissan consideră că această tehnologie le va permite să elimine teama de autonomie din mintea clienţilor.

În Israel, modelul reprezentativ pentru Better Place este Renault Fluence Z.E., ceea ce înseamnă că francezii vor putea să vândă 90.000 de unităţi extrem de repede, dacă toţi clienţii sunt pregătiţi financiar să facă achiziţia la care s-au angajat. Preţul de pornire al lui Renault Fluence ZE în Israel este de 46.000 de dolari, dar modelul vine în compania unui pachet de schimbare a bateriilor pentru trei ani sau 25.000 de kilometri pe an.

Schimbările bateriilor ce depăşesc acest interval vor fi realizate contracost. Prin schimbarea bateriilor ne referim la utilizarea sistemului quick-drop pentru schimbarea unui acumulator descărcat cu unul încărcat la maximum, nu la servisarea acumulatorilor. Clienţii pot opta şi pentru un Fluence Z.E. la 36.000 de dolari, care poate fi utilizat apoi cu pachete de 320 până la 470 de dolari pentru a încărca acumulatorii. Preţul include şi montajul unei staţii de încărcare cu fir la domiciliul clientului, pentru zilele în care acesta vrea să-şi încarce maşina dar nu depăşeşte 160 de kilometri.

Potrivit statisticilor Better Place, citate de cei de la Technologyreview.com, 20.000 de persoane fizice din Israel sunt interesate de acest gen de Fluence Z.E., fiind deja pe lista de aşteptare, în timp ce restul de 70.000 de comenzi sunt reprezentate de vânzări la flote. Cei de la Renault răspund prin 55 de centre Quick Drop în Israel în vederea acoperirii complete a întregii ţări până la jumătatea anului viitor.

Centrele respective vor avea un sistem special de răcire cu apă, care le va permite să reîncarce o baterie într-o oră, asigurând un flux continuu de clienţi dacă acest lucru va fi vreodată necesar. După Israel, proiectul Better Place va intra în Danemarca şi Australia. În China, cei de la Chery Auto pregătesc convertirea unor modele GM în vederea utilizării sistemelor integrate în programul Better Place.

CLICK AICI PENTRU A CITI TESTUL AUTOMARKET CU RENAULT FLUENCE Z.E.

Via | Autoblog.it

Comentarii (2)

  • wow! impresionant ! bravo Renault !
    10 4
  • automat-inseamna fara spaga ,fara atentii-nu e prea bun
    La noi nu e VIABIL, nici o spaga , nici o atentie...prea e AUTOMAT.

    Raman multi bugetari pe drumuri si IMM nu au nici o evaziune de realizat;)


    PS: PAS:)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru