Japonia: Maşinile cu hidrogen vor fi mai accesibile din 2015

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 15.01.2011
Japonezii vor ca până la finalul lui 2015 să lanseze un automobil pe hidrogen cu un preţ mult mai accesibil. În cadrul acestui proiect vor fi implicaţi 13 constructori şi furnizori de energie niponi.

Cercetarea şi dezvoltarea unei maşini care să utilizeze energia alternativă necesită o serie de compromisuri şi acorduri din partea marilor jucători ai acestei industrii. În Japonia, 13 constructori auto şi furnizori de energie locali s-au asociat pentru a da naştere unei maşini pe hidrogen cu un preţ mult mai accesibil. Totodată, aceştia vor fi nevoiţi să dezvolte şi reţeaua de distribuţie necesară susţinerii unui astfel de automobil. Proiectul iniţiat de niponi trebuie să fie gata până la finele lui 2015. 

Toyota, Nissan şi Honda s-au implicat direct în cadrul acestui proiect, obiectivul propus fiind acela de a dezvolta un motor ce va fi alimentat de pile de combustie pe hidrogen. De asemenea, colaborarea celor trei constructori niponi va duce la o scădere a preţului de vânzare a unui astfel de automobil. 

Pentru ca lansarea acestei maşini să devină un succes, principalii furnizori de energie vor instala în acelaşi an sute de staţii de alimentare cu hidrogen.

Dezvoltarea viitoarei reţele de distribuţie va începe din marile oraşe Tokyo, Osaka, Nagoya şi Fukuoka.

Via | Cartech

Comentarii (4)

  • misto
    Misto, deci daca la japonezi se v-a pune in practica pana in 2015 acest proiect, Romania v-a beneficia de acest proiect in 2035. Yey !!
    13 3
  • bmw
    era odata cand mai erau unii care aveau performante cu hidrogen dar ce au facut au abandonat sau nu au fost lasati de unii cu interese
    7 0
  • bravo!!!!!!!!!!!!!
    ce sunt curios....cum sau de unde se obtine H?asta ...asa ...sa nu ne pomenim ca-i12lei litru...insa ce e culmea ironiei e ca,, ne inecam,, in H dar nu-l putem obtine prea usor din H2O ....oricum daca vreo data ...ipotetic se va putea desface aceasta legatura chimica,fara o cantitate de energie mai mare decat s-ar putea obtine...multi ,,patricii,,vor vedea intr-o funie si un sapun o...binecuvantare...
    8 1
  • Nu va entuziasmati prea tare, ca hidrogenul se obtine cel mai eficient tot din hidrocarburi, in speta gaze naturale, si nu oricum, ci printr-un procedeu destul de poluant din care rezulta pe de o parte hidrogen si pe de alta, monoxid de carbon, iar electroliza apei consuma mai multa energie decat poate oferi hidrogenul rezultat. Prin urmare, interesul este de a oferi lumii doar o modalitate prin care sa nu se mai polueze local si sa dea oamenilor impresia ca sunt "eco". Multa marsavie politica sta in umbra acestei decizii.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru