Jeep va folosi platforma modelului Alfa Romeo Giulietta

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 12.01.2010
Constructorul american va imprumuta platforma modelului compact italian pentru a da nastere unei game de modele mai eficiente, mai ieftine si capabile de escapade off-road.

Metamorfoza compactei Delta este prima dovada a colaborarii de succes dintre grupurile Fiat si Chrysler. Italienii au promis schimbare si s-au tinut de cuvant, readucand treptat pe linia de plutire conglomeratul din Detroit.

Cele doua parti vor continua colaborarea si pe segmentul compact, Fiat urmand sa imprumute americanilor plaforma C-Evo, regasita de curand pe Alfa Romeo Giulietta. Avantajul acestei paltforme este flexibilitatea deosebita, ea fiind capabila sa primeasca si un sistem de tractiune integrala.

Acesta este si motivul pentru care ea va poposi pe linia de asamblare Jeep, care isi doreste in acest moment modele mai eficiente si ceva mai ieftine. Constructorul american va cauta astfel sa isi reabiliteze gama de produse cu modele mai economice, mai abordabile ca pret si capabile de experiente off-road.

Cel mai probabil, Chrysler si Fiat vor pune in curand bazele unei noi linii de asamblare a platformei, insa detaliile sunt destul de putine in acest sens.

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru