John Surtees a devenit primul om care a traversat Canalul Manecii cu masina

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 18.11.2009
John Surtees a condus un vehicul electric Ginetta prin tunelul de service al EuroTunnel, devenind astfel primul om care traverseaza Canalul Manecii la volan.

Fostul pilot de Formula 1 John Surtees a devenit prima persoana care traverseaza Canalul Manecii la volanul unei masini electrice. Surtees a condus un Ginetta G50EV prin tunelul de service al EuroTunnel, tunel care implineste 15 ani de cand leaga Marea Britanie de Batranul Continent. In urma reusitei sale, John Surtees a dedicat aceasta isprava fiului sau, Henry Surtees, care a decedat in iulie dupa ce a fost lovit cu o roata in cap intr-o cursa de Formula 2. Intr-un fel, isprava lui John Surtees este un tribut in memoria fiului sau, care a reusit sa inregistreze primul sau podium in Formula 2 cu o zi inainte sa moara.

Tunelul de service al EuroTunnel este strabatut de obicei de vehicule de mentenanta, care merg doar pana la jumate, pe fiecare parte. Astfel, britanicii merg doar pana in jumatatea lor, iar francezii doar pana in partea dinspre Europa. Astfel, nicio persoana nu a condus o masina prin EuroTunnel. Lungimea tunelului este de 49.88 kilometri, iar John Surtees nu a depasit viteza de 50 km/h in decursul acestei probe.

Cascadoria lui John Surtees la bordul unui model electric in interiorul EuroTunnel face parte din Burlington Beaujolais Run, care a ajuns la cea de-a 37-a editie.

In acest an, englezii au strans 400.000 de lire sterline pentru fundatia Richard Burns, infiintata in memoria pilotului de raliu care a murit de cancer, dar si pentru fundatia de combatere a cancerului la copii CLICK Sargent. In timp ce John Surtees calatorea prin tunelul de service al EuroTunnel, 35 de masini clasice si modele sport erau transportate in Franta pentru raliul Beaujolais Run din Burlington cu trenul.

Via | Telegraph

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru