Kia a lansat primul sau hibrid GPL-electric in Coreea

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 17.07.2009
Kia a lansat primul sau hibrid in Coreea. Modelul nu va fi disponibil in aceasta forma pe piata din Europa, dar producatorul sud-coreean promite ca va lansa hibride si pe vechiul continent incepand cu anul 2013.

Producatorul sud-coreean Kia a lansat astazi primul sau hibrid pe piata coreeana. Modelul este bazat pe Kia Forte si poate fi alimentat si cu GPL. Aceasta lansare vine la doar cateva zile de la introducerea primului model hibrid in gama Hyundai, de data aceasta bazat pe Elantra. Kia a reusit astfel sa lanseze un model bi-fuel care este si hibrid.

Kia Forte LPI Hybird foloseste acelasi tren de rulare cu Elantra Hybrid si are un motor pe benzina de 1.6 litri, care poate fi alimentat atat cu benzina, cat si cu GPL, si beneficiaza de un motor electric de 15 kWsi 105 Nm. Cele doua sunt cuplate la o transmisie automata CVT, care isi variaza constant rapoartele pentru a oferi o acceleratie optima si un consum scazut de carburant, indiferent de viteza de rulare. Pe langa asta, modelul este echipat si cu un sistem de tip Stop/Start, mai exact Kia Intelligent Stop and Go.

Inginerii si designerii Kia au lucrat si la caroseria acestui model, pentru a ii conferi o silueta cat mai aerodinamica. Astfel, barele de protectie si pragurile au fost modificate, jantele au o forma noua si modelul a primit un spoiler in spate. Motorul are un capac inferior nou, care are o forma aerodinamica, la fel ca toata partea inferioara a modelului Forte.

Rezistenta la inaintare a scazut de la 0.29 la 0.26, doar prin operarea acestor modificari.

Kia Forte Hybrid are un consum de 4.7 litri la 100 de kilometri, modelul fiind capabil sa parcurga 17.2 kilometri cu un litru de GPL, ceea ce inseamna echivalentul a 21.5 kilometri cu un litru de benzina. Clientii Kia din Europa nu vor putea beneficia de acest model, cel putin nu in versiunea cu GPL. In schimb, Kia va oferi hibride in Europa incepand cu anul 2013, urmand sa implementeze si hibride plug-in in anii urmatori.

Via | Carscoop

Comentarii (6)

  • Mai multe poze aici:
    http://www.autobloggreen.com/tag/kia+forte+hybrid/
    2 0
  • originala?
    Mi se pare mie sau kia s-a inspirat cam prea mult de la saab aero 93?
    0 0
  • phanter
    SAAB pe fata
    Bai sunt satul de chinezariile astea :) :)

    Copiaza copiza, dar nici macar sa copieze cu cap.

    Fata e agresiva, lateral are linie de logan :) :)
    0 3
  • invata geografie
    @phanter
    taranica, kia e din coreea, stii pe ce continent e ?
    1 0
  • phanter
    da mai taranica
    Stiam.

    "chinezaria" e o expresie, nu e obligatoriu sa vina din China.

    Nu e vorba de continente, pune mana pe manualul de geografie de la clasele primare, ai ramas in urma, sunt pe acelasi continet si Korea si China.

    Taranicaaa :) :)
    0 0
  • Daca tu gasesti vreun rezervor de benzina la masina asta eu il mananc! Are doar alimentare GPL cu injectie in faza lichida (LPI).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru