Kia Picanto a debutat la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 01.03.2011
Cel mai mic model din gama Kia a fost redesenat şi reproiectat complet şi a debutat pe scena de la Salonul Auto de la Geneva alături de Rio, fratele său mai mare.

Kia Picanto şi-a făcut debutul public la Salonul Auto de la Geneva. Modelul a fost dezvăluit pe internet în urmă cu două luni şi este ultimul model Kia care a primit noua parte frontală apărută odată cu instaurarea lui Peter Schreyer la şefia departamentului de design al mărcii coreene. Cel mai mic model din gama Kia este oferit cu motorizări de 1.0 şi 1.2 litri şi este destinat familiilor care păstrează o afinitate pentru grupul coreean Hyundai-Kia.

Picanto este cea de-a doua apariţie interesantă a standului Kia de la Geneva alături de noul Rio. Rio reprezintă propunerea celor de la Kia în segmentul hatchback-urilor de clasă mică şi vine cu un design proaspăt. Coreenii sunt atât de încrezători în opera lui Schreyer încât spun că noul Rio ar putea fi cumpărat de unii clienţi doar pentru aspectul exterior.

Piaţa din Europa va primi noul Rio cu braţele deschise în compania motorizărilor de cilindree mică. Versiunea diesel a acestui model beneficiază de o unitate de 1.1 litri care furnizează 70 CP şi emite doar 85 de grame de CO2 per kilometru.

În ceea ce priveşte motorizările pe benzină, gama Rio include o unitate GDI de 1.2 litri supraalimentată care oferă un nivel ridicat de putere graţie sistemului de injecţie directă şi a turbocompresorului utilizat.

Via | Kia

Comentarii (6)

  • @ Automarket
    Picanto nu e in clasa mini? Daca nu, atunci in ce clasa e Rio? Dar Ceed?
    0 0
  • @Bethurbazal
    Picanto aparţine clasei mini, Rio aparţine clasei mici, iar Cee'd aparţine clasei compacte.
    4 1
  • Desi exteriorul nu e rau deloc, interiorul nu prea da impresia de salt calitativ fata de modelul anterior, si aici ma refer in special la plasticul de pe usi. Fratele i10 pare putin mai "upscale".
    0 0
  • ... clase
    si atunci Kia Venga in ce clasa joaca ? :)
    0 0
  • oooo
    masina asta are scaune ca botul l-ati aratat de 15 ori?
    1 0
  • QahoAGgXuuXgudn
    Haoleu, tot n-ai dat de cearnt? Pai daca mai stai mult iti expira scoala. Oricum ar trebui sa mai faci macar jumatate din sedintele pe care le-ai facut, adica vreo 15. Sa nu ti se para mult, o scoala serioasa ar trebui sa dureze de la 60 de ore incolo, nu 30 cum e acum.Nu te zgarci, ca nu-i de joaca cu masina. Trebuie sa intelegi temeinic tot si sa stapanesti toate manevrele elementare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru