Loeb a castigat al 5-lea titlu mondial consecutiv

De Robert Gherghe
Publicat Duminica, 02.11.2008
Sebastien Loeb a ocupat locul trei in Raliul Japoniei si s-a incununat campion mondial in WRC.

Mikko Hirvonen a evoluat fara greseala in Raliul Japoniei si a castigat etapa disputata in Tara Soarelui Rasare.

Bolizii BP Ford au tinut capul de afis al penultimei etape din WRC, coechiperul lui Hirvonen, Jari-Matti Latvala, reusind un loc doia spectaculos. Tanarul finlandez s-a pozitionat la 31 de secunde de liderul echipei BP Ford si la 2 minute in fata lui sebastien Loeb, ocupantul locului trei.

Chiar daca nu au avut o etapa foarte reusita, cei de la Citroen Sport au motiv de sarbatoare. Loeb si Daniel Elena au castigat un nou titlu mondial pentru marca franceza. In plus, Sebastien Loeb a fost incununat pentru a 5-a oara campion mondial in WRC.

Pilotul francez intra definitiv pe prima pozitie in cartile de istorie a Campionatului Mondial de Raliuri, fiind primul om care castiga de 5 ori marea competitie. Astfel, Sebastien Loeb i-a depasit pe Juha Kankkunen si Tommi Makinen, fiecare cu cate patru titluri mondiale castigate in cariera.

Ultima etapa din acest sezon din WRC se va disputa in Tara Galilor si va consemna o lupta pentru titlul mondial la constructori, unde Citroen ii conduce pe cei de la BP Ford cu 11 puncte.

Taguri: Citroen, Ford, Loeb, WRC

Comentarii (1)

  • dadada
    ALLEZ PSA !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru