Loeb, aproape de al 5-lea titlu mondial

De Robert Gherghe
Publicat Sambata, 01.11.2008
Sebastien Loeb ocupa locul 3 in Raliul Japoniei si este tot mai aproape de a deveni primul pilot cu 5 titluri mondiale.

In aceasta noapte (ora Romaniei) s-au disputat probele speciale programate in ziua a doua a Raliului Japoniei. Echipajele adunate in cartierul general de la Sapporo au luat startul dupa o prima zi plina de incidente.

Din punct de vedere al performantelor, lucrurile nu s-au schimbat foarte mult, bolizii BP Ford, pilotati de Mikko Hirvonen si Jari-Matti Latvala, au continuat sa faca diferenta fata de ceilalti competitori. In prima parte a zilei de competitie fratii Soldberg si Dani Sordo s-au impus impus pe probele speciale, in conditiile in care Mikko Hirvonen a ales sa ruleze la siguranta si sa-si pastreze avantajul in fata lui Sebastien Loeb.

Cvadruplul campion mondial a avut o izbucnire de orgoliu in PS15, proba pe care a reusit sa o castige, dar a acuzat numeroase probleme la WRC-ul sau in celelalte probe. Francezul de la Citroen a efectuat unele schimbari la frane si suspensii pentru a-si putea imbunati performantele.

In aceste conditii, sarcina lui Hirvonen nu a fost dificila, finlandezul marindu-si avansul de la general.

Locul al doilea este ocupat de coechiperul sau, Latvala, care se pozitioneaza la 21 de secunde in spatele liderului echipei BP Ford.

Loeb continua sa se pozitioneze pe locul trei, la 53 de secunde de Hirvonen. Chiar daca nu a reusit un raliul foarte bun, Loeb are nevoie doar de un loc 3 pentru a castiga cel de-al 5-lea titlu mondial consecutiv. Francezul de la Citroen va deveni primul pilot din istorie care castiga de 5 ori campionatul mondial.

Taguri: Citroen, Ford, Loeb, WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru