Loeb castiga in Franta si este aproape de titlul mondial

De Robert Gherghe
Publicat Duminica, 12.10.2008
Sebastien Loeb a inregistrat o noua victorie in WRC, reusind sa se impuna in Raliul Frantei - Turul Corsicii.

Sebastien Loeb a castigat Raliul Frantei - Turul Corsicii fara sa aiba practic parte de concurenta. Cvadruplul campion mondial de la Citroen a realizat o performanta incredibila pe asfaltul din Corsica, unde a reusit sa se impuna in fata locului doi la un avans astronomic pentru o etapa din WRC: 3 minute si 24 de secunde.

Cel mai titrat pilot din istoria acestui sport si-a extins avansul in clasamentul general din Campionatul Mondial de Raliuri la 14 puncte in fata principalului urmaritor, Mikko Hirvonen, si se pregateste cu pasi mari sa cucereasca al 5-lea titlu mondial consecutiv.

In clasamentul echipelor, cu doua etape inainte de final, Citroen Total conduce pe BP Ford cu 23 de puncte, gratie evolutiilor fantastice din acest sezon trecute in contul lui Sebastien Loeb.

Locul al doilea din Corsica a fost obtinut de Mikko Hirvonen, gratie unei manevre de exhipa, care le-a ordonat lui Jari-Matti Latvala si Francois Duval sa cedeze pozitiile pe care le detineau in favoarea liderului echipei.

Hirvonen le-a multumit coechiperilor sai, dar a subliniat ca nu este demn de acele puncte.

Astfel, locul al treilea a fost ocupat de Francois Duval, urmat de Latvala, Petter Solberg, Chris Atkinson, Urmo Aava si Matthew Wilson.

Dupa victoria pe teren propriu, Sebastien Loeb ramane regele indiscutabil al asfaltului, reusind a 4 -a victorie consecutiva in Corsica. Mai mult, pilotul Citroen a demonstrat prin victoria transanta ca nu are rival in Campionatul Mondial de Raliuri.

Taguri: Citroen, Ford, Loeb, WRC

Comentarii (2)

  • sergiu
    pacat
    unde e wrc-ul cind erau 4 campioni mondiali in lupta pt titlul, erau 7 constructori fiecare venind cu 3 masini oficiale? din pacate wrc-ul nu mai este ceea ce a fost cu citiva ani in urma . pacat
    0 0
  • asteptam debutanti
    ACELASI lucru era valabil si in F1 , in era Schumacher ...respect pentru campion, dar a ruinat spectacolul...a fost nasul lui SENNA si la randul lui a fost luat de ALONSO.
    Poate apare cineva sa ii ia locul si la LOEB:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru