Lotus a prezentat un concept electric de oraş cu 220 CP

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 06.10.2010
Lotus a realizat un concept electric de 220 CP care are o autonomie de 560 kilometri şi emite doar 60 de grame de CO2 în momentul în care funcţionează motorul cu ardere internă.

Englezii de la Lotus au realizat conceptul unui vehicul electric de oraş, care este echipat cu un motor electric de 220 CP şi 240 Nm. Motorul electric furnizează în mod constant 73 CP şi este încărcat cu ajutorul unui motor pe benzină de 1.2 litri. Autonomia în modul 100% electric este de 60 kilometri, în timp ce motorul pe benzină ridică autonomia totală cu încă 500 kilometri. Unitatea otto de 46 CP poate să funcţioneze atât cu benzină, cât şi cu metanol, sau etanol. La fel ca în cazul trenului de propulsie al lui Chevrolet Volt, motorul cu combustie internă nu angrenează roţile vehiculului.

Modelul Lotus cântăreşte 1.400 de kilograme, are trei uşi şi patru locuri. Motorul pe benzină este amplasat pe puntea faţă, în timp ce unitatea electrică este amplasată pe puntea spate. Bateria acestui model este amplasată sub cabina pasagerilor şi nu afectează în niciun fel spaţiul interior. Sprint-ul de la 0 la 100 km/h are loc în 9 secunde, iar acceleraţia de la 0 la 50 km/h este realizată în 4.5 secunde.

Emisiile de CO2 se ridică la numai 60 de grame pe kilometru în regim mixt, dar sunt zero în momentul în care vehiculul este propulsat doar cu energia din acumulatorii săi.

La nivelul exteriorului, modelul prezintă un aspect futurist, inpirat aparent din design-ul lui Aston Martin Cygnet. Plafonul lui Lotus City Car este din sticlă, iar tapiţeria de la interior este din material textil şi este îmbrăcată în verde şi în galben. Cei de la Lotus au echipat interiorul acestui concept atât cu piele, cât şi cu elemente din fibră de carbon, pentru a corespunde cu ambiţiile premium ale modelului.

Via | WorldCarFans 

Comentarii (10)

  • da, iata o masina electrica capabila si viabila. Autonomie mare, incarcare instant la orice pomba de benzina si 220cp dintr-un motor de 1.2 lirii. Frumos.
    4 1
  • Motorul electric are 73 de cai iar cel otto 46 si totusi puterea finala este de 220 cp, tinand cont ca cel pe benzina nu actioneaza rotile deloc.

    Si 220 de cai accelereaza o masina de 1400 kg pana la 100km/h in 9 secunde.

    Da totul are logica acum!
    3 0
  • Lotus
    Puterea maximă a motorului electric este 220 CP.

    Acesta furnizează în mod constant doar 73 CP, de aceea acceleraţia de la 0 la 100 km/h este la acest nivel.
    2 0
  • 147 cp din 1200 cc e bine, dar...
    cântăreşte 1.400 de kilograme?!!! n-are cum! sau are? e foarte mult !
    Lotus Elise are 1090 kg, ce naiba! Laguna de ex. are tot in jur de 1.400kg
    3 1
  • lotus, lotus
    bai enghezoilor, voi nu aduceti nici 10 % din cat aduc restul firmelor auto din lume si tot voi sunteti smecheti? nu a mai auzit nimeni de lotus si acum scot un model de 220 cp. foarte bine aveti 2 ani la dispozitie sa-l scoateti dar sa fie si competitiv la pret. adica nu preturi din alea 19.999 euro.
    scoateti ceva la maxim 1500 ddp echiparea cea mai performanta si atunci mai vorbim. pana atunci plictisitine cu pr-ul vostru.
    1 13
  • @ mocanu
    nu a mai auzit nimeni de lotus? Esti amuzat... sau erai ironic si nu m-am prins eu?
    9 0
  • DrFelix
    pt LOL
    @LOL, UNDE AI CITIT IN ARTICOL CA MODELUL ARE "incarcare instant la orice pomba de benzina"? DACA CITESC MAI DEPARTE MESAJUL TAU (220cp dintr-un motor de 1.2 lirii, SIC) MAI CA-MI VINE SA CRED CA AI GLUMIT!
    1 3
  • @ Dr doctore, un motor pe benzina adica cel de 1.2 litrii merge cu... supriza... benzina deci se incarca la orice pompa ca un motor normal, e de-a dreptul logic. Foloseste motorul de 1.2 pentru incarcarea bateriilor, deci impreuna cu motorul electric generaza 220cp, iar logic dupa parerea mea atat timp cat masina se foloseste tot timpul de cele 2.
    P.S. scoate caps lock, e un buton in stanga tastaturii :)
    5 0
  • Am recitit ce era mai sus si mi-am dat seama ca nu se intelege ce vroiam sa spun. Cei 220cp nu ar fi rezistat mai mult de "5 minute" fara motorul pe benzina care sa alimenteze tot. La asta m-am referit cand am spus 220cp din 1.2, adica o solutie inteigenta de a te folosi de un motor mic pentru generarea unei puteri mari.
    2 0
  • BaditzaEx
    ati vrut sa spuneti Etanol , nu ma baieti ? :))
    dragutza masina, dar concepte muuuulte si modele de serie putine
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru