Lotus Europa va părăsi lumea auto în decursul acestui an

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 30.05.2010
Constructorul britanic Lotus a decis, ca până la sfârşitul acestui an, modelul Europa să îşi incheie cariera în lumea auto.

Odată cu lansarea lui Evora oficialii companiei Lotus au decis să scoată de pe piaţă modelul Europa. Dealerii europeni nu mai preiau comenzi pentru Europa, iar producţia acestui model va înceta spre sfârşitul anului.

Lotus Europa a fost lansat pe piaţă în anul 2006 şi dispune de un propulsor de 2.0 litri cu patru cilindri care poate produce până la 200 de cai putere la o turaţie de 5.400 rpm si dezvoltă un cuplu motor maxim de 271 Nm disponibil tot la o turaţie de 5.400 rpm.

Modelul britanic poate accelera de la 0 la 100 de km/h în 5.8 secunde iar viteza maximă cu care poate rula este de 230 km/h. La baza acestui model a stat Lotus Elise iar decizia producerii lui a fost luată ca o măsură provizorie. Debutul modelului Evora a însemnat finalul carierei pentru Lotus Europa. Din 2006 şi până acum modelul britanic a putut fi achiziţionat în trei versiuni.

Via | Autoblog

Comentarii (1)

  • Patrik
    Seamana cu un Dodge Viper
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru