Lotus Exige 270E Trifuel, in premiera la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 03.03.2008
Lotus va dezvalui la Geneva alternativa sa ecologica: Exige 270E Trifuel, un model sportiv de 270 de cai putere.

Esential

3.88 de secunde ii sunt necesare noului Lotus Exige 270E TriFuel sa atinga 100 de km/h.

Lotus pregateste pentru Salonul Auto de la Geneva o noua premiera in gama sa de modele. Pentru a fi in ton cu eforturile celorlalti constructori de proteja mediul inconjurator, Lotus a dezvoltat o versiune ecologica a modelului Exige, botezata 270E Trifuel. Asa cum o spune si numele, vehiculul poate functiona cu ajutorul a trei tipuri de combustibil: etanol, metanol si benzina.

Desi incearca o alternativa ecologica, Lotus nu face compromisuri in ceea ce priveste performantele, noul Exige 270E Trifuel beneficiind de serviciile unui propulsor de 1.8 litri, in patru cilindri, supraalimentat, capabil sa dezvolte 270 de cai putere la 8800 de rpm si un cuplu motor de 260 Nm. Cu un asemenea bagaj de putere, Lotus poate sprinta de la 0 la 100 de km/h in doar 3.88 secunde si poate atinge o viteza maxima de 255 km/h.

Constructorul britanic a anuntat ca 270E Trifuel este doar un exercitiu creat pentru a observa mai bine procesul de combustie care are loc in interiorul cilindrilor.

via | MotorAuthority

Comentarii (2)

  • Tare!
    Imi plac motoarele astea mici si puternice! Cum e si cazul motorului de pe Golf 1.4 TFSI de 170CP. Asta e viitorul... Gata era motoarelor mari si slabe...adik cu putere specifica sub 50CP/litru.
    0 0
  • mai
    Pt. mineTu compari vw cu MASINA asta ?Ce draq.............
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru