Lotus îşi va construi propria gamă de motoare V6 şi V8

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 07.06.2011
Cei de la Lotus au decis să-si construiască propriile motoare V8 şi V6. Prima unitate V8 va fi testată în iulie şi dezvoltă peste 550 CP.

Oficialii Lotus au anunţat că vor introduce propria sa gama de motoare V6 şi V8. Decizia a fost luată după ce au amânat noul Elan, deoarece modelul respectiv era "prea apropiat" de noul Esprit. Tocmai de aceea, fondurile necesare pentru dezvoltarea viitorului Elan au fost redirecţionate înspre dezvoltarea de noi motorizări, iar modelul Elan va debuta abia la finalul planului pe cinci ani al celor de la Lotus. În cadrul noii game de motorizări ar putea fi inclusă şi o unitate cu patru cilindri în linie, în vederea renunţării definitive la unităţile de la Toyota.

Inginerii Lotus lucrează la noile motoare încă de la finele anului trecut, iar primul prototip echipat cu un V8 va primi "prima cheie" în iulie. Potrivit unor surse din cadrul mărcii, motorul respectiv va dezvolta în jur de 550-570 CP. Cei de la Lotus vor să transforme noul propulsor V8 într-un rival de seamă pentru unităţile realizate de specialiştii din Maranello. Viitorul motor cu patru cilindri în linie ar putea fi derivat dintr-un V8, dar acest lucru nu va funcţiona dacă intenţionează să mai folosească vreun motor Toyota în viitor.

Englezii de la Lotus au luat decizia de a-şi construi propriile motoare în urma unui sondaj pe care l-au organizat pe internet. Cei 10.000 de respondenţi au sugerat că marca britanică trebuie să renunţe la motorizările Toyota şi să-şi constuiască propriile motoare.

Cea de-a doua problemă disputată de sondaj a fost necesitatea unui model cu patru uşi. Danny Bagar sugerează faptul că acel model ar avea costuri de dezvoltare reduse, deoarece este bazat pe arhitectura de Elite. Viitoarele modele ale mărcii britanice vor împărţi platforma tehnică, iar şasiul acestora va cântări în jur de 135 kilograme. Gama Lotus va avea 50% din componente comune, în timp ce modelele Elite şi Eterne vor împărţi 75% din componente.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru