Lotus va prezenta conceptul unui motor pentru hibride la Frankfurt

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 10.09.2009
Lotus a creat un motor pentru hibride care ar putea echipa modelul Jaguar XJ. Unitatea de 1.2 litri cantareste 56 kg si dezvolta 47 CP.

Inginerii Lotus au creat conceptul unui motor pe benzina care are un generator electric atasat. Propulsorul de 1.2 litri are trei cilindri si doua supape pe cilindru, iar distributia acestuia este angrenata de o curea. Primul model care va beneficia de noul propulsor este Jaguar XJ, iar scopul acestui proiect este de a oferi o limuzina de clasa medie cu emisii de carbon mai scazute de 120 de grame pe kilometru.

Raportul de compresie al noului motor Lotus este de 10:1, iar turatia maxima pe care o poate atinge aceasta unitate este de 3.500 rpm, unde atinge o putere maxima de 47 CP. Cuplul motor maxim al noului motor Range Extender de la Lotus este de 107 Nm si este atins la 2.500 rpm. Un alt element important al acestui motor este masa scazuta, de numai 56 de kilograme, fara lichide. Pe langa asta, motorul este constructie monobloc, metoda prin care se mareste durabilitatea si fiabilitatea acestei unitati si sunt eliminate 17 piese. Galeria de evacuare a fost si ea integrata in chiulasa, ceea ce micsoreaza costurile de productie, emisiile si greutatea, si poate sa elimine pana la 18 piese care ar fi fost folosite in mod normal.

Noul motor de la Lotus este creat pentru a fi folosit doar impreuna cu un generator electric, care este atasat direct la arborele cotit. Impreuna, unitatea creata de Lotus ofera 15kW la 1.500 rpm si 35 kW la 3.500 rpm.

Motorul este creat special pentru hibride si poate functiona atat cu benzina, cat si cu alcool si diverse amestecuri dintre acestea.

Via | Autocar

Taguri: Jaguar, Lotus, XJ, hibrid, motor

Comentarii (1)

  • foarte tare
    vreau si eu un motor ca asta pe un smart....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru